Koordiniranom akcijom zadarske i šibenske policije, u ponedjeljak je uhićen 52-godišnjak iz okolice Unešića koji je više mjeseci telefonom maltretirao djelatnike Hitne medicinske pomoći u Zadru, Šibeniku i Splitu jer je navodno bio opsjednut medicinskim sestrama.

Zbog ljubavi prema "bijeloj uniformi", 52-godišnjak je, osim služba Hitne pomoći, učestalo zvao i privatne liječničke ordinacije, gdje bi najprije medicinskim sestrama lagao da ima temperaturu, nakon čega bi im počeo govoriti prostote i dahtati u slušalicu.

Iako je više puta prijavljivan, 52-godišnjak je sve do danas bio nedostupan policiji jer se uspješno skrivao koristeći različite brojeve telefona. Samo zadarsku Hitnu pomoć 52-godišnjak je u jednoj večeri nazvao čak osamdeset puta.

- Iako sam ga osobno prijavio tri puta, policija ga nije uspijevala uhvatiti. Već smo bili postali očajni i mislili smo da ta noćna mora nikada neće prestati - kazao je dr. Vlatko Grković, šef zadarske Hitne medicinske pomoći, čije je djelatnike 52-godišnjak iz okolice Unešića učestalo zvao gotovo dvije godine.

Nakon višemjesečnog praćenja, uhićen je u ponedjeljak u svojoj kući nakon čega je priveden i ispitan u šibenskoj policiji.

Protiv 52-godišnjaka koji nije imao posao niti obitelj, policija je podignula kaznenu prijavu zbog uništenja i oštećenja javnih naprava za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do šest godina zatvora.

 

- Počeo je zvati prije dvije godine, a imao je četiri ili pet telefonskih brojeva s kojih je zvao. Jednom je, dok sam bio dežuran u smjeni, nazvao čak 80 puta. Uvijek bi počeo istom pričom. Kao, bio je s nekom ženom, odnosno, imao je odnos s njom pa ga je, primjerice, zanimalo zašto je dobio temperaturu. Sve bi se vrlo brzo pretvorilo u perverziju i naposljetku njegovo samozadovoljavanje. Najveći je bio problem što je u to vrijeme zauzimao liniju drugima kojima bi pomoć bila potrebna, a istodobno smo mi morali primiti njegov poziv jer se nikad ne zna je li čovjeku potrebna pomoć. Ni to što smo odnedavno prespajani preko 112 nije ga zaustavilo. Bio sam već digao ruke od tog slučaja kada su mi javili da je uhićen - rekao je Večernjem listu dr. Vlatko Grković.