Galarija sakralne umjetnosti Laudato i Tisak media centri u Arena centru u Zagrebu i Supernova centru u Zadru organiziraju Adventske obiteljske stanice.

Svake subote od 26. 11. do 17. 12. u Obiteljskoj stanici od 17 do 19 sati održat će se radionice božićnih ukrasa pod stručnim vodstvom Tamare Kordić i Martine Šimunić. Dvosatni susret s djecom obogatit će gostovanja udruga, glazbenih sastava i pojedinaca koji će komunicirati obiteljske vrijednosti te poticati iskreni razgovor, igru i druženje roditelja s djecom.

"Obiteljska stanica osvježenje je za obitelji u užurbanosti shopping centara i mogućnost da se roditelji i djeca druže u kreativnom okruženju prožetom porukama Adventa - strpljivog pripremanja za najdraži blagdan Božića", istaknula je direktorica Laudata Ksenija Abramović dodavši kako će se ovom projektu posebno veseliti mališani koji će zastati bar na 5 minuta, izraditi poseban ukras za svoje božićno drvce, za što će biti i nagrađeni.

Obiteljska stanica sudjeluje i u dobrotvornoj akciji za pomoć obiteljima s brojnom djecom. Pozivom na 060 90 90 donira se 10 kuna za najugroženije obitelji okupljene u Udruzi brojnih obitelji Alojzije Stepinac. Ta je udruga utemeljena prije 8 godina, a njen je cilj promjena svijesti prema kojoj su brojna djeca samo teret za obitelji i društvo. Udruga broji 80 obitelji iz svih krajeva Hrvatske s više od 800 djece.

Broj za akciju donirao je Amis Telekom te Udruga H-epicentar.