Trojica poznatih zatvorenika, Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić trebali bi u petak, 25. studenoga izaći iz zatvora. Uvjetni otpust odobren im je nakon što su odslužili više od dvije trećine kazne, a ostatak kazne, uz određene uvjete služit će na slobodi.

Prema pisanju medija u slučaju Petrača i Sulića, Povjerenstv za uvjetni otpust sredinom rujna jednoglasno je odlučilo da ih se pusti na uvjetnu slobodu jer su obojica priložila opsežnu liječničku dokumentaciju o narušenom zdravlju. No, za Norca odluka navodno nije bile jednoglasna zbog izostanka kajanja.

Norac je u zatvoru više od deset godina, od ožujka 2001. Najprije je za ratne zločine na gospićkom području osuđen na 12 godina, a potom za zločine u Medačkom džepu na šest godina. Vrhovni mu je sud odredio jedinstvenu kaznu od 15 godina. U zatvoru je diplomirao, oženio se i postao otac.

Petrač, koji je prije suđenja više od godine dana bježao hrvatskom pravosuđu, služio je kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istječe u ožujku 2013.

Sulić je zbog gospodarskog kriminala u Croatiabusu teškog 15,5 milijuna kuna 2007. osuđen na kaznu od sedam godina zatvora, koju mu je kasnije Vrhovni sud smanjio na pet godina. U travnju ove godine nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer se raznim malverzacijama na štetu Croatiabusa domogao stana vrijednog više od 589 tisuća kuna.


|
|