„Škrinjca Svetog Šimuna" proglašena je najuspješnijim „novim suvenirom" u akciji „Nasmiješeno sunce" koje dodjeljuje grad Zadar.

U akciji „Nasmiješeno sunce" Laudatov suvenir od terakote osvojio je prestižnu nagradu u kategoriji najuspješnijih suvenira.

Direktorica sakralne galerije hrvatskih umjetnika Ksenija Abramović s oduševljenjem je istaknula kako „je priznanje za ovaj suvenir rezultat višegodišnjeg rada galerije koja želi očuvati hrvatski identitet izrađujući originalne suvenire.'' Naša je dužnost, dodala je, da kao galerija sudjelujemo u očuvanju tradicije i novim generacijama ostavljamo svjedočanstva naše materijalne i duhovne povijesti s kojom će se ponositi. Sada se to vratilo i izuzetno se veselimo ovom priznanju.

Priznanje će Laudatovoj direktorici biti uručeno u subotu, 19.studenog u 10 sati u prostorijama Gradske lože u Zadru.

Škrinjicu sv. Šimuna galerija hrvatske sakralne umjetnosti 'Laudato' predstavila je 7. listopada uoči ovogodišnje proslave tog zadarskog zaštitnika. Suvenir je izrađen od terakote dimenzija 7,5 x 11,3 x 4,3 cm.

Laudato galerija djeluje u Zadru od lipnja ove godine, a kulturnu ponudu toga grada obogaćuje ponudom umjetničkih slika, reljefa i grafika sakralne tematike renomiranih hrvatskih autora te unikatnih djela s obilježjima hrvatskih gradova. Široku ponudu obuhvaća i obiteljsko-dječji program te izbor vrijednih duhovnih glazbenih albuma i knjiga.