Iako se zgrada u kojoj se nalazi ulaz 4 h zove "ljepotica", ovaj ulaz je sve samo ne lijep, uredan ili čist. Ulaz je prepun prljavštine, ostataka kojekakvih slučajnih "stanara" i prolaznika koji su ga iskoristili da bi tu izvršili nuždu. Ulaz koji se nalazi uz ulaz u dječji vrtić i u kojem se nalazi i stručna služba Vrtića Sunce nesnosno smrdi, a po stepenicama u ulazu koje vode do podruma, ali i na kat, mogu se naći tragovi fekalija i mokraće.

Zbog ovakve situacije i groznih uvjeta u kojima žive zvali su nas stanari tog ulaza u kojem ima tridesetak stanova te dječji vrtić.

- Više ne možemo podnijeti ovu prljavštinu i smrad. Sve je prljavo, netko stalno ulazi i ostavlja iza sebe nered, koriste ovaj ulaz kao zahod. Osim toga ormarići su nam razbijeni, stubište se čisti samo jednom mjesečno, a deratizacija podruma je napravljena prije nekoliko mjeseci prvi puta od rata, rekli su ogorčeni stanari zgrade. Zbog neredovite deratizacije stanari kažu da su se u podrumu namnožili štakori koji ponekad prošeću stubištem od podruma do viših katova ulaza. Dodali su da svi uredno plaćaju pričuvu, ali da se od tog novca gotovo ništa nije napravilo da bi se uredile zajedničke prostorije ulaza. Nedavno su stavili nova ulazna vrata na šifru koja se mogu automatski zaključati, ali izgleda da ni to nije dovoljno da odvrati pojedine ljude od ulaska u taj ulaz i njegova uneređivanja.

Djelatnici vrtića, koji se nalazi u neposrednoj blizini, rekli su nam da i njima smeta neuredan ulaz i prolaz koji mnogi sugrađani koriste kao javni zahod. Jedan djelatnik nam je ispričao da je jedno jutro dolazio na posao i vidio čovjeka kako mokri okrenut prema zidu. Njegove kolegice su nam ispričale da zbog ove situacije svakodnevno peru vrtićki okoliš jer se svakodnevno prlja.

Stanari, kao i predstavnici vrtića, koji je također korisnik prostorija u tom ulazu, zbog ove su situacije zatražili smjenu sadašnje predstavnice stanara te su sakupili natpolovičan broj potpisa s kojim su otišli u tvrtku Stambeno gospodarstvo Tanker d.o.o., a koja vodi brigu o održavanju "ljepotice". No tamo su ih, kako su nam stanari rekli, vratili jer za vrtić mora potpisati gradonačelnik, budući da je Grad Zadar formalno vlasnik vrtića. Ravnateljica vrtića je od gradonačelnika dobila njegov potpis i s listom stanara koji traže smjenu postojeće predstavnice ulaza opet otišla do Tankera. Tamo su joj rekli da su zaprimili još jednu listu i to od postojeće predstavnice koja također ima natpolovičan broj potpisa. S obzirom da su zaprimili dvije liste s natpolovičnim brojem potpisa, prenijela nam je ravnateljica vrtića, u Tankeru su odlučili konzultirati pravnike kako bi se ova situacija riješila.

Dok se to ne riješi, stanari ulaza 4 h i dalje će živjeti u prljavštini, smradu i ostacima fekalija.