OSIJEK - Mladići su se kladili s vlasnikom jednoga osječkog kafića u Ulicom Martina Divalta da će svaki dobiti po 500 eura ako se goli prošeću od lokala do Srijemske ulice preko obližnjega kružnog toka. To su i planirali učiniti, a kada su svukli odjeću sa sebe i krenuli prema Srijemskoj ulici, naišla je policijska ophodnja i uhitila ih pedesetak metara od mjesta gdje su pristali na neobičnu okladu.

"Prvo se on skinuo, a onda i ja. Pa riječ je bila o tisuću eura, tko se ne bi za taj novac prošetao gol?! Bili smo 'cuga' i uistinu sam mislio da ćemo uspjeti, no policija je baš tada naišla. Stajao sam pred njima gol, a dečki iz kafića dotrčali su i donijeli mi odjeću. Moj je kolega počeo bježati pa ga je policija morala malo natjeravati takvog golog, no na kraju su i njega uhvatili", ispričao je jedan od sudionika za Večernji list.

"Bih li to ponovio? Sada ne bih jer sam izgubio okladu, a dobit ću još i novčanu kaznu. Da smo se uspjeli vratiti do kafića kako smo se dogovorili, a da nas policija nije uhitila, sada bih bio bogatiji. Ovako, nisam siguran da ću se ponovno na taj način zabavljati, no nikad se ne zna jer sam i prije znao imati takve poteze, i to ne zbog oklada", priznao je 27-godišnjak.

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj kažu kako je starijem muškarcu u krvi izmjereno 0,47 promila alkohola, dok je mlađi napuhao 1,27 promila. Iz policije su pušteni uz prekršajne prijave zbog vrijeđanja, odnosno omalovažavanja moralnih osjećaja građana, a predviđena novčana kazna za taj prekršaj iznosi od 25 do 100 eura.