Ingrid Visintin (35) iz Umaga rodila je kćer Melisu u renaultu cliju na izlazu iz tunela Učka prema Rijeci 14. prosinca, a neobičan događaj zabilježile su nadzorne kamere.

- Vraćala sam se s liječničkog pregleda na kojemu mi je liječnik rekao da se vidimo za sedam dana. No, kad sam došla kući, počela sam osjećati lagane trudove. Isprva sam mislila da je to sitnica. Ali nije bilo tako. Kako se približavala večer, trudovi su se pojačavali. Nakon 20.30 javljali su se svakih petnaest minuta. Ipak sam ostala pri svojoj odluci da neću odmah u bolnicu jer nisam željela dugo čekati porođaj u rađaonici - priča još pod dojmom Ingrid.

No, kad više nije mogla trpjeti bolove, rekla je suprugu da mora u bolnicu. Sjeli su u bakin automobil i krenuli prema Rijeci, gdje je rodila i dvoje njihove prve djece. Bila je uvjerena da će izdržati do bolnice, a suprug Moreno oprezno je vozio.

- No, na ulazu u tunel Učku puknuo mi je vodenjak i beba se spustila. Vozili smo se kroz tunel, ali sam osjećala da nećemo stići u Rijeku. Rekla sam Morenu neka stane i zove Hitnu pomoć jer se porađam - prisjeća se Ingrid.

- Dovezli smo se do izlaza iz tunela i zaustavili automobil. Suprug je otrčao po pomoć. Naišao je na vatrogasca Zdenka Merklina, djelatnika Bina-Istre, te ga zamolio za pomoć pri porođaju. Vatrogasac je potrčao do vozila.

- Bodrio me i govorio mi što da radim. Sve je prošlo brzo, a suprug me porodio prije nego što je stigla hitna. Liječnici su dali suprugu da prereže pupčanu vrpcu te su bebu i mene odvezli u riječku bolnicu - kazala je za 24 sata sretna Ingrid.

- Ovo je veliko čudo. Sretni smo što smo mogli pomoći - kaže Tea Balde, glasnogovornica Bina-Istre.