Zadarska županija značajni izvoznik tune u Japan i to u vrijednosti 25 miljuna dolara dok je uvoz iz Japana u Zadarsku županiju 1,5 milijuna dolara. Župan je dodao kako je prošle godine obilježeno 15 godina suradnje Hrvatske i Japana, u sklopu proslave priređena je izložba slika na kojoj je, kako se pohvalio, i sudjelovao izlažući svoja četiri rada. Župan se pohvalio i sa svojom biografijom na japanskom.
Ipak, srdačan kurtoazni posjet dodatno je aktualiziran spontanim pitanjem, naime veleposlanik Japana Yoshi Tamura zamolio je župana Zrilića da mu objasni zašto je Premijer podnio ostavku. Rekao je da nije upućen u pojedinosti jer je jučer bio na putu.

- Pa mislim da je to bilo iznenađenje za sve nas, i doista nemamo puno više podataka nego ste čuli u medijima, teško možemo komentirati i reći nešto što bi bilo novo, žao mi je, ne možemo više reći jer ni sami nismo u saznanjima oko toga, rekao je župan Zrilić.

Visoko japansko izaslanstvo jutros je obišlo proizvođače tune dok će u popodnevnim satima obići Biograd.
U Zadarskoj županiji prošle je godine bilo nešto više od 5 000 turista iz Japana a u toj brojci nisu uračunati brojni Japanci koji su Zadar posjetili u sklopu kružnih putovanja na cruiserima.