zahvaljujući našim medijima. Mi smo jučer potpisali ugovor o suradnji sa Sveučilištem u Zadru pa će od nove godine biti puno lakše raditi u medijima jer počinje s radom studij novinarstva. Studenti će se educirati u našim elektronskim i tiskovnim medijima. Naša kuća zagovara demokratska načela, želimo dokazati da smo medij „maloga čovika" a ne medij podobnih. U svakom trenutku će „mali čovik" moći reći što ga tišti, i mi ćemo putem medija pokušati pomoći rekao je Sinovčić zaključujući govor s poznatom sintagmom „Idemo dalje".

Glavna urednica Marina Vlakić održala je govor povodom izlaska prvog broja nove dnevne novine u Zadru.

- Jako sam ponosna i sretna. Informacije s terena govore o reakcijama čitatelja, doista sam presretna jer kada sam napustila Zadarski regional i počela pripremati koncepciju, rekla sam sebi moram imati kriterije takve, koji će list staviti na visoko mjesto, što u moru medija nije lako. Put je bio težak ali sladak. Ovo je ono što je moj dragi prijatelj Reno Sinovčić obećao kada je najavio pokretanje dnevnog lista. Priznajem, bila sam prva skeptična ali, kako on uvijek održi obećanja, održao je i ovo. Idemo sa jednom koncepcijom za koju se nadam „da će naći put do srca malih ljudi". Potrudila sam se napraviti koncepciju koja će morati biti toliko posebna da kad uzmemo ovu novinu da ćemo reći- pa isplatilo se dati sedam kuna, rekla je Marina Vlakić.

Vlakić je još istaknula kako će VOX Glas Zadra svaki dan imati poseban prilog.
Na domjenku povodom rođendana televizije VOX i predstavljanja novog lista u Zadru bila su brojna poznata lica; saborski zastupnici Nevenka Marinović i Ivo Grbić, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Živko Kolega, državni tajnik Zdravko Livaković, brojni ravnatelji škola, direktori komunalnih tvrtki Nasadi i Vodovod Hrvoje Grdović i Darko Kasap, direktor tvrtke Eko Zadar Dino Perović, ravnatelj Hrvatske kazališne kuće Renato Švorinić i brojni drugi.