Specijalna policija traga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, nakon što je u klijeti u Ivancu kod Varaždina, ustrijeljen s tri metka pronađen Davor Petriš (36), jedan od njegovih najbližih suradnika i prijatelja. Specijalci iz Lučkog pretražuju i Koradeovu kuću u njegovu rodnom selu Velikoj Veterničkoj kod Zlatara, gdje je u četvrtak ujutro pronađeno troje ubijenih ljudi. 
U  potragu su krenuli i pripadnici ATJ Lučko, policija je na ulazu u Veliku Veterničku postavila oklopno vozilo, a na mjesto trostrukog ubojstva kasno popodne uputio se i ravnatelj policije Marijan Benko sa suradnicima. Iz sjedišta MUP-a u Zagrebu upućeni su i specijalni kriminalistički timovi, piše Jutarnji list Cilika Hudić (62) i njezin unuk Goran Hudić (16) pronađeni su ustrijeljeni u njenoj kući. Istražni sudac Mirko Klinžić rekao je da je u kući Cilike Hudić pronađena čahura metka. Nekoliko stotina metara dalje u svojoj je kući, s nožem u grlu i metkom u glavi, pronađen Franjo Kos.

Muškarac čiji identitet još nije poznat, a koji je bio u društvu Franje Kosa, je ozlijeđen. On je nađen na drugom mjestu. U Zagrebu je nađena vezana, razgolićena i izbačena iz automobila djevojka ubijenog Davora Petriša.

Goran Hudić, inače učenik prvog razreda srednje škole u Bedekovčini, pronađen je u hodniku kuće mrtav na podu u lokvi krvi. Baka Cilika također je nađena mrtva na tlu, ali u svojoj sobi. Pronašla ih je susjeda, oko 8 sati, nakon što je ušla u kuću čija su vrata bila otključana. Osim vatrenog, ubojica je koristio i hladno oružje, najvjerojatnije nož.

Cilika Hudić, već deset godina udovica, u kući je živjela sama. Unuk Goran, koji inače s roditeljima živi nedaleko, bio je kod nje za uskršnje praznike. Susjedi kažu da je Cilika bila siromašna, a da su i ona i njezina obitelj bili ugodni ljudi koji nikad nisu imali problema.