KRUPA - 160 minsko-eksplozivnih sredstava koji su pronađeni jučer pored bivše osnovne škole u mjestu Krupa, i to zahvaljujući dojavi jednog građanina s područja Obrovca, drugi je pronalazak oružja na tom području. Naime, tamo je prošle godine već pronađeno oko 250 komada raznovrsnog oružja.

Minsko-eksplozivna sredstva koja su pronađena jučer nalazila su se u samom centru mjesta Krupa, gdje je inače za vrijeme Domovinskog rata bilo vojno skladište koje je eksplodiralo, a razasuta sredstva i dan-danas još leže uokolo po mjestu. Pronađeno oružje stajalo je na otvorenom prostoru bez ikakve zaštite, a pretpostavlja se da je tamo stajalo od završetka rata.

Poslije Oluje u Krupi je ostalo svega nekoliko obitelji i danas u njemu prevladavaju žitelji srpske nacionalnosti. Kosa Jovančević čija kuća se nalazi stotinjak metara od mjesta gdje je pronađeno oružje je kazala kako je znala da se ono tamo nalazi već četiri-pet godina, no to nije prijavljivala:
-Nisam zvala policiju jer sam mislila da oni to znaju. Vidjeli smo da ima mina uokolo, međutim već je dolazila policija i kupila to oružje, a kako mi nemamo telefona nismo ni zvali, kazala je Kosa.

Iako je policijska praksa da se odazove na svaku prijavu, žitelj Krupe Darislav Ljubičić tvrdi kako policija zna da se oružje nalazilo na spomenutom mjestu od 1995. godine te da su to mještani prijavljivali već nekoliko puta:
-Ja nisam prijavljivao, no prijavljivao je čovjek čija kuća je najbliža mjestu gdje se nalazilo oružje. On se non-stop se žalio kako ne može od mina iz kuće izaći, kazao je Ljubičić.