NOVO

Vijest o izboru Ive Bokanović službeno je potvrdio HNK Zadar na svojoj Facebook stranici.

- Danas je u prostorijama Kluba održana Izborna Skupština na kojoj su članovi većinom glasova za predsjednicu izabrali Ivu Bokanović. Nakon što je dva puta zbog objektivnih okolnosti odgođen izbor, kako je javnost pravodobno obavještena, danas je Klub dobio osobu koja će preuzeti čelnu poziciju.

Iva Bokanović je rođena u Zadru, gdje je završila osnovnu i srednju školu, iz našeg glavnog grada u svoj Zadar se vratila prošle godine. U Zagrebu je diplomirala na Kineziološkom fakultetu i postala magistrica sportskog menadžmenta. Cijeli život je u sportu, u ranoj dobi se aktivno bavila rukometom i danas ga igra rekreativno. Radila je i kao kondicijska trenerica i organizator sportskih natjecanja za Hrvatski školski sportski savez. Najviše uspjeha je imala kao voditeljica odjela za medije i komunikaciju u KK Ciboni gdje se zadržala više od četiri godine. U Ciboni je stekla bogato iskustvo, brojna poznanstva i sudjelovala u velikom uspjehu, prva momčad je osvojila prvenstvo Hrvatske (2018./2019.), kadeti su u istoj sezoni podignuli pehar državnog prvaka, a juniori su uz državno prvenstvo osvojili i ABA ligu.

Iva Bokanović za naš Klub nije nepoznato lice, posljednjih nekoliko mjeseci aktivno sudjeluje u projektu "Zadarska dica" koji se može pohvaliti uspješnim humanitarnim akcijama za udrugu "Cukriće" (prijateljska utakmica Zadar - Hajduk) i za oboljelu djevojčicu Petru Adžić (adventska kućica), stoji u priopćenju.

RANIJE

Iva Bokanović izabrana je za novu predsjednicu Hrvatskog nogometnog kluba Zadar! Na današnjoj sjednici Skupštine, koja je dvaput odgađana zbog koronavirusa, Bokanović je dobila većinu glasova skupštinara te je izabrana za nasljednicu dosadašnjeg predsjednika i v.d. predsjednika Damira Kneževića. Ona je ujedno naslijedila njegov mandat, što znači da će joj trajati oko dvije godine.

Podsjetimo, nekadašnja glasnogovornica Cibone bila je favorit natječaju, na koji se za protukandidata javio Andrijano Šandrić. Bokanović je diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, da bi se ljetos vratila u Zadar kako bi prihvatila novi profesionalni izazov.

Mjesto predsjednice HNK Zadar to će svakako biti, s obzirom da se klub natječe u 3. HNL a zbog nedavnog osnivanja nema pravo na sredstva iz gradskog proračuna. Jedno od rješenja koje je najavio gradonačelnik Branko Dukić je pretvaranje u sportsko dioničko društvo, u koje bi Grad Zadar ušao s ranije danom pozajmicom od 2,5 milijuna kuna.