Održana je glavna Skupština Košarkaškog kluba Zadar na kojoj je utvrđena informacija o isteku mandata svim članovima Nadzornog odbora te donesena odluka o izboru novih članova i pokriću gubitka u protekloj godini, priopćeno je iz KK Zadar.

Odlukom sudionika Skupštine na čelu s predsjednikom Lukom Peranićem,  izabrani su novi, stari članovi Nadzornog odbora: Luka Kolanović, Marin Gulan, Danijel Mikulić, Tomislav Longin, Dario Mamić, Dino Martinović i Robert Izidor Majić.

Na temelju Zakona o trgovačkim društvima, odredbi Zakona o računovodstvu i društvenog ugovora, donešena je i odluka o pokriću gubitka u 2021. godini.

Sredstva kapitalne pomoći za pokriće gubitka poslovanja od strane Grada Zadra iz razdoblja od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2021. u iznosu od 31.572.853,39 kuna, ovom odlukom iskorištena su za pokriće ukupnog gubitka u poslovnoj godini 2021/22.

Ostatak prenesenog gubitka u iznosu od 18.533.281,41 kuna ostaje za pokriće u slijedećim poslovnim razdobljima i to iz ostvarene dobiti ili novim uplatama kapitalne pomoći.

Odluka je usvojena većinom glasova prijavljenih sudionika Skupštine, dok je jedan sudionik Skupštine bio suzdržan. 

Novi NO će se sastati u idućih nekoliko dana te na svom prvom okupljanju izabrati Predsjednika i dopredsjednika, izvijestili su iz KK Zadar.