NOVO

KK Zadar potvrdio je informaciju o Ivanu Perinčiću kao novom treneru Zadra!

- Zahvaljujem upravi kluba na čelu s predsjednikom Mijolovićem na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo velika čast i privilegija, jer ovaj klub ima posebno mjesto u našoj obitelji. Drago mi je da su ljudi u klubu prepoznali moj rad u prošloj sezoni i u prijašnjim sezonama. Dogovorili trogodišnju smo suradnju zbog čega sam stvarno presretan i preponosan. Zahvaljujem i Veljku Mršiću na suradnji tijekom cijele godine, kao i na fantastičnoj sezoni u iznimno teškim i kompleksnim uvjetima, rekao je novi trener Ivan Perinčić.

Perinčić je došao u klub prošle godine kao pomoćni trener Veljku Mršiću, a prošle sezone smo ga gledali i kao prvog trenera u periodu kad je trener Mršić bio odsutan zbog zdravstvenih problema uzrokovanim COVID-19. 

Rođeni Zadranin i sin legendarnog Ćire Perinčića svoj je košarkaški put počeo u KK Zadru kao član legendarne juniorske generacije 77./78. Nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode, bio je pomoćnik u Cedeviti Situ Alonsu i Slavenu Rimcu, također je bio pomoćnik do dolaska u Zadar i Veljku Mršiću u Hrvatskoj reprezentaciji. 

Prije svog povratka u Zadar bio je pomoćnik Josipu Sesaru u Gorici, u sezoni 2017./2018. Kao glavni trener odveo je Zabok do povijesne sezone gdje su došli do polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Suradnju sa Zadrom je potpisao na tri godine.

RANIJE

Ivan Perinčić novi je trener Zadra, doznajemo od izvora bliskih klubu.

Direktor KK Zadar Željko Žilavec sinoć je od članova Nadzornog odbora zatražio suglasnost za potpisivanje ugovora s Perinčićem. U ovom trenutku dogovaraju se detalji ugovora kojega će Žilavec potpisati s Perinčićem, a on bi trebao prema najavi biti višegodišnji.

Perinčić je prošle godine stigao na Višnjik kao pomoćnik Veljku Mršiću, a u jednom trenutku je zbog njegove bolesti, ne pretjerano uspješno, vodio klub. Nakon vijesti kako Mršić neće moći nastaviti voditi Zadar špekuliralo se da će uprava izabrati baš njega, iako se navodno pregovaralo s poznatijim trenerskim imenima.

Jedan od argumenata za Perinčićev izbor je zasigurno bio i to što se radi o domaćem stručnjaku, sa zadarskih Stanova.