Projektom „Vukobal" kroz provedbu programa male škole nogometa, Športsko društvo Vukšić kao nositelj i udruga „Mali koraci" kao partner projekta, organizirali su malonogometni turnir za djecu i mlade u Vukšiću.

Djeca i mladi sudjelovali su na nogometnom turniru u Vukšiću, koji je održan u razdoblju od 26. lipnja - 29. lipnja 2021.na malonogometnom igralištu u Vukšiću. Na turniru su sudjelovala djeca i mladi u dobi od 7-24 godine s područja grada Benkovca. Nastupilo je 11 muških i 3 ženske ekipe podjeljene po skupinama. U muškoj kategoriji nastupile su ekipe: Croatia, Dola, Vukšić I, Vukšić II, sv. Mihovil, Kotarac, Palestra, sv. Mihovil, Velebit, Lego, i Ledenko iskopi,. U ženskoj kategoriji nasupile su tri ekipe : Sirene, Uragan i Croatia. Pobjednici turnira u obje kategorije su ekipe Croatie. Mještani Vukšića i ostalih naselja s područja grada Benkovca uživali su tih dana u sjajnim utakmicama i potezima dječijih malonogometnih majstora. Djeca su s toliko žestine , ljubavi i borbenosti odigrali sve utakmice tijekom trodnedvnog turnira. Polufinalne i finalne utakmice završavale su tek nakon izvođenja šesteraca i to sve govori koliko su utakmice bile kvalitetne , zanimlive i neizvjesne.

Športsko društvo Vukšić i Udruga Mali koraci Benkovac kao korisnik i partner bespovratnih sredstava financiranja iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. U sklopu razvoja i provedbe programa za socijalnu koheziju i povećanje nezaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru provodi projekt „Vukobal" UP.02.1.2.01.0073. Ukupna vrijednost projekta je 973.904,00 kuna, koji je 100% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

-Djeci i mladima na području grada Benkovca kronično nedostaje organiziranih aktivnosti kojima mogu upotpuniti slobodno vrijeme. Posljedično oni ga velikim dijelom provode na ulici, bez primjerenog sadržaja. Projektom se je povećala ponuda aktivnosti za djecu i mlade organiziranjem male škole nogometa i male škole plesa, igara i učenja. Projekt vrijedan ulaganja EU sredstva utjecat će na prevenciju socijalne isključenosti, razvoj osobnih kompetencija i socijalnih vještina. Novi besplatni sadržaji utjecali su na smanjenje troškova života što će ovo područje učinit privlačnijim za život.

Projektom „Vukobal" kroz provedbu programa male škole nogometa, Športsko društvo Vukšić kao nositelj i udruga „Mali koraci" kao partner projekta željeli su djeci i mladima obogatiti društveni život i ponudu sportskih aktivnosti. Ovim rezultatom ciljanoj skupini će se pružiti prilika da kvalitetno provode svoje vrijeme izvan obrazovnih institucija i po završetku projekta.

Škola nogometa će na jednostavan, motivirajući i zabavan način poticati zdravu socijalizaciju, fizičke aktivnosti, što će imati pozitivan utjecaj na pripadnike ciljane skupine. Školu nogometa u Vukšiću pohađalo je 33 djece i mladih u dobi od 7-24 godine s područja grada Benkovca. Provedba male škole nogometa nastavit će se u mjestu Vukšić.

U Vukšiću ne postoje adekvatni uvjeti ni oprema za igranje i treniranje nogometa tijekom cijele godine. Kroz projekt se nabavila potrebna oprema te će se djeca i mladi moći nastavit sa svojim aktivnostima i nakon završetka projekta- kazala je na kraju Marina Pandžić voditeljica programa Vukobal.

Na turniru je bio nazočan Tomislav Bulić gradonačelnik grada Benkovca , u svom kratkom obraćanju nije krijo oduševljenje odlično odrađenim projektom malonogometnog turnira u Vukšiću.

Igralište pod Gradinom u Vukšiću. Gledatelja : 200. Suci : Antonio Čvrljak i Tonko Turica ( Šibenik )

Utakmica za 3 treće mjesto : DOLA -VUKŠIĆ 3 : 1

U utakmici za treće mjesto Dola je tijekom cijele utakmice dominirala, stvarala mnogo šansi i uvjerljivo s 3 : 1 pobjedila Vukšić.

Finale : CROATIA- SV. MIHOVIL (1:1) 8:7

U velikom finalu gledatelji su došli na svoje i uživali u vrhunskoj utakmici. Prvo poluvrjeme uz mnogo stvorenih šansi s obje strane završilo je 0:0. U drugom pluvremenu obje ekipe pojačale su ritam igre I Croatia je povela 1:0. Držala je taj rezultat do zadnje minute. U zadnjoj minuti sv. Mihovil je izjednačio na 1:1. Pristupilo se izvođenju šesteraca i Croatia je bila uspješnija i pobjedila konačnim rezltatom 8:7. Nakon završetka utakmice usljedilo je veliko i neopisivo slavlje igrača Croatie koji su zasluženo osvojili prvo mjesto .
Najbolje ekipe u muškoj kategoriji
1.mjesto - Croatia
2.mjesto - sv.Mihovil
3.mjesto -Vukšić

Najbolje ekipe u ženskoj kategorij
1.mjesto - Croatia
2. mjesto- Sirene
3.mjesto - Uragan