Košarkaši Sonik Puntamike u 2. kolu HT Premijer lige gostuju na Baldekinu kod Šibenke.
Nakon fantastičkog otvaranje sezone i visoke pobjede ostvarene u Čavlima protiv Škrljeva 62-93 u zadarskim redovima "spuštaju loptu na zemlju", ali ne skrivaju ambicije uoči susjedskog derbija sa Šibenčanima.

- Šibenka je u prvenstvo krenula s visokim porazom od Zadra. Mislim da to nije realna slika njihove momčadi. Očekujem tešku utakmicu i veliku borbu od početka do kraja. Njihov motiv će, s obzirom na ishod prve utakmice, biti velik. Moramo biti strpljivi te se oduprijeti čvrstoj i agresivnoj obrani koju će Šibenka pokušati odigrati protiv nas. Polako, korak po korak slažemo mozaik, korak po korak rastemo. Nitko od igrača nije u top formi, međutim na optimizmu kojeg nosimo iz Škrljeva i na odličnom radu kojeg smo prakticirali ovaj tjedan na treninzima gradimo naše ambicije. U dobrom smo ritmu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu, izjavio je uoči gostovanja na Baldekinu trener zadarske momčadi Hrvoje Vlašić.

Sonik Puntamika i Šibenka odigrali su u pripremnom razdoblju dvije međusobne, prilično izjednačene, utakmice, istina u nekompletnim sastavima. Šibenka je bila bolja na Baldekinu, a Sonik u Jazinama. No, pripreme su jedno, a borba za bodove nešto posve drugo.

- Od tada su za njih počeli igrati Henrik Širko, Ivan Vraneš i Milija Miković, a nama su se priključili Josip Jukić, u odnosu na prvu utakmicu, te Jakov Vladović i Marino Šarlija, za kojeg ne znam hoće li biti spreman za prvenstveni ogled na Baldekinu. Sve u svemu, dobro se poznajemo, zaključio je Vlašić.

Jedan od igrača kojem je ove sezone namijenjena važna uloga u dresu Sonik Puntamike je Sandro Rašić. Povjerenje je opravdao već u prvom kolu protiv Škrljeva u kojem je postigao 12 poena uz 7 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte.

- Super sam se snašao u Zadru i momčadi Sonik Puntamike. Dečki su me stvarno odlično prihvatili. Imam ulogu u ekipi i vrlo sam sretan zbog toga, kazuje Rašić koji se, poput trenera Vlašića, nada novoj gostujućoj pobjedi Sonik Puntamike.

- Cijeli tjedan smo se pripremali za utakmicu. Vjerujem da ih možemo iznenaditi na njihovom parketu, vjerujem u pobjedu, istaknuo je talentirani Slavonac koji je nakon raskida ugovor s Cibonom u Puntamiku stigao kao slobodan igrač.

Utakmica Šibenka - Sonik Puntamika na rasporedu je u subotu 26. rujna s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na Hrvatskom radiju Zadar i stručne komentare košarkaškog trenera Umberta Piasevolija te na HKS TV-u.