Damir Knežević, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Zadar, očitovao se oko obmane javnosti  oko imena trenera HNK Zadar. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 Povodom medijskih istupa gospodina Marka Pinčića dana 21. srpnja 2020. u kojima je on izjavio, između ostaloga, da "Jednostavno nisam mogao prihvatiti njihovu ponudu, jer moje pimanje nogometa ide u potpuno drugom smjeru i to je za mene završena priča", Hrvatski nogometni klub Zadar u cilju objektivnoga informiranja javnosti, objavljuje sljedeće:

- Gospodin Marko Pinčić i gospodin Josip Butić u nekoliko navrata su razgovarali s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba i ti su razgovori uvijek bili na njihovu inicijativu.

- Dana 21. srpnja u prijepodnevnim satima i gospodin Pinčić i gospodin Butić razgovarali su s predsjednikom Kneževićem kojom su prilikom izjavili da će se angažirati u radu seniorske momčadi HNK Zadar u ulogama trenera, odnosno pomoćnoga trenera. U tom kontekstu je HNK Zadar i sačinio priopćenje i dostavio ga medijima.

- Nekoliko sati poslije gospodin Marko Pinčić javio se u HNK Zadar i izjavio da neće biti trener seniorske momčadi, što je klub i primio na znanje. Poslije toga gospodin Pinčić dao je izjave nekim medijima kojom je prilikom istaknuo, kako je već navedeno, da se klupsko i njegovo poimanje nogometa ne kreću u istom smjeru.

- HNK Zadar svakom od obavljenih razgovora na inicijativu gospodina Pinčića i Butića pristupio je i obavio ih u najboljoj namjeri i s iskrenim pristupom.

- HNK Zadar poslije istupa gospodina Marka Pinčića i spoznaje o dijelu njegove izjave da je odustao od prethodno prihvaćenog dogovora temeljem razgovora na relaciji Damir Knežević - Marko Pinčić - Josip Butić, odlučio je da će trener prve momčadi biti Josip Butić. Tom prilikom nije se promijenila odluka da će se prva momčad, koja je u postupku oblikovanja, okupiti i početi pripreme za novu sezonu dana 1. kolovoza 2020.

- HNK Zadar ovom prilikom javno želi iskazati svekolike i srdačne želje za puni uspjeh gospodinu Marku Pinčiću u njegovu daljem nogometnom djelovanju i životu uopće.


Za HNK Zadar
Damir Knežević, predsjednik