Nakon povuci-potegni trakavice oko pregovora s potencijalnim kandidatima, danas je na Višnjiku predstavljen novi trener Zadra. Onaj koji je cijelo vrijeme bio prva opcija i kojega je prošlog tjedna odobrio Nadzorni odbor KK Zadar - aktualni izbornik hrvatske reprezentacije Veljko Mršić. Iako je imao nekoliko zapaženih trenerskih uloga, pa i inozemni angažman, ovo će splitskom stručnjaku biti vjerojatno do sada najužarenija klupa.

- Velika mi je čast biti trenerom Zadra, pristao sam doći još prije dva tjedna ali se sve odužilo zbog mog ugovora sa Savezom. U Zadru sam često bio na drugoj strani kao igrač ili trener i bilo mi je žao što u sredinama u kojima sam igrao nisam imao takvu podršku publike. Znam da je ovdje trenera koliko i stanovnika, da je to košarkaški grad, meni će biti gušt raditi u takvoj sredini, rekao je Mršić.

Još se ne zna kada će krenuti prave pripreme, ne računaju li se treninzi igrača pod ugovorom, koji već rade s dijelom stručnog stožera na Višnjiku. Optimalno je krenuti mjesec i pol dana prije sezone, a ABA liga to još nije definirala - od sredine rujna do početka listopada.

- Već govorimo o mogućim pojačanjima i imamo neke ideje, vidjet ćemo hoće li biti ostvarive. Cilj nam je stvoriti pobjednički mentalitet, imati igrače koji će se žrtvovati jedni za druge. Umjesto skupih pojedinaca moramo imati ekstra kvalitetu momčadi u cjelini, a onda dobro pročešljati tržište i nadograditi s kvalitetnim strancem. Ne žilimo ovisiti o jednom igraču kao o Allenu prošle godine, naš temelj moraju biti igrači poput Mavre, Junakovića, Gilberta i Vukovića, najavio je Mršić. Jedan od igrača na kojega trener računa je i Ive Ivanov, no s njim tek treba postići dogovor.

Na konferenciji je predstavljeno i jedno dobro poznato domaće ime, Ivan Perinčić, koji će Mršiću u sljedećoj sezoni biti pomoćnik.