Sonik Puntamika ostvarila je novu pobjedu u važnoj borbi za ostanak u HT premijer ligi. Večeras je u Jazinama pobijedila najlošiju momčad lige Hermes Analiticu 78:65 i razlikom od četiri pobjede sigurno iz igre izbacila jednog od konkurenata u toj borbi.

Da Hermes Analitica neće biti lagan zalogaj pokazalo se na samom početku utakmice, kada su gosti pobjegli na 4, a potom i 7 poena razlike, što su uspjeli održati do kraja prve četvrtine. Ispod koša je bio raspoložen čvrsti Julijan Rajić, s vanjskih pozicija Bruno Perić, a upravo je ovaj dvojac u prvom poluvremenu postigao dvije trećine gostujućih koševa. Pred kraj poluvremena Tomislav Cvitković prodorom uz polaganje donio izjednačenje 38:38, ali su gosti "riješili" dva napada" za miran odmor. Puntamičane je donekle i služio šut za tricu, dok su za 2 poena imali mizernih 6-16. Jedini koji je "vukao" u ovim trenucima bio je Teo Petani s 11 postignutih poena.

U drugom poluvremenu Jošić i Segarić su tricama ponovno uhvatili goste (44:44). Rajić je na drugoj strani napravio nekoliko pogreški u vođenju lopte, promašajima šuta, a Jošić, Marić i Špralja pogoditi za nastavak serije sve do 51:44. Bio je to preokret od kojeg se gosti nisu uspjeli oporaviti do kraja treće četvrtine (58:51).
Emilio Banić tricom je u 34. minuti prvi put donio osjetnu prednost od 12 poena, uspješni su u tricama bili Petani i Segarić, nakon čega je utakmica mirno privedena kraju.

Najbolji strijelac Zadrana bio je Teo Petani sa 16 postignutih poena. Za tri dana Sonik Puntamici u Jazine dolazi večerašnji protivnik Zadra, Vrijednosnice Osijek.