Aktualni svjetski prvaci u jedrenju u klasi 49er, Šime i Mihovil Fantela neće braniti titulu u Novom Zelandu gdje se krajem mjeseca održava Svjetsko prvenstvo na kojem će sudjelovati samo zadarske jedriličarke Enia Ninčević i Michela de Micheli Vitturi.

Jedriličarake Uskoka su već tamo i njima je to natjecanje važno jer se na njemu jedri i za preostale olimpijske norme.
Braća Fantela držala su do posljednjeg trena otvorenu mogućnost sudjelovanja na SP nakon što se Mihovil Fantela ozlijedio na treningu reprezentacije u Švicarskoj.
Nakon rehabilitacije u Red Bull-ovom sportskom centru u Salzburgu u kojoj je Miho pokazao rezultate oporavka, test trenig na moru je pokazao da još nije spreman za jedriličarek napore. Mihovil je tijekom treninga osjećao zatezanja u predjelu abdomene iz koje mu je izvađena slezena nakon ozlijede na jedrilici.
To znači da mu treba još vremena za oporavak, te je u timu braće Fantele odlučeno da se preskače ovo SP s kojim je trebala završiti sezona.
Pred njima je olimpijska godina u kojoj ih već u veljači očekuje Svjetsko prvenstvo u australskom Geelongu te pripreme i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Vjerujemo da je ova odluka razumna i prijeko potrebna. U fokusu nam je Mihovilov potpuni oporavak i vraćanje u optimalnu formu da bi sljede u natjecateljsku sezonu dočekali spremni," poručili su u PR objavi.