Na Stanovima je predstavljeno najveće pojačanje NK Zadra u ovoj sezoni - Luka Begonja. Mladić koji je svoje najbolje godine proveo u Lokomotivi, gdje ga je ozljeda zaustavila u daljnjem napretku, a prošle godine je igrao i BiH premijerligašu Širokom Brijegu, odlučio je u nedostatku prave ponude doći u svoj matični klub. Iako je treći nogometni rang i dalje daleko ispod njegovog renomea, u nedostatku kvalitetne ponude odlučio se na novi korak. U klubu su svjesni da ne mogu parirati mogućim ponuđačima, pa je s Begonjom potpisan ugovor do kraja sezone, s tim da će u bilo kojem trenutku moći napustiti Zadar.

- Sretni smo što je Luka potpisao za Zadar iako je imao dosta boljih ponuda. Odabrao je svoj klub, hvala mu na tome, nastojat ćemo mu pomoći u daljnjem razvoju i biti odskočna daska za angažman u višem rangu natjecanja, rekao je jutros direktor kluba Damir Knežević.

I trener Marko Pinčić zadovoljan je potpisom igrača kojega već dugo poznaje.

- Žao mi je što u Zadar dolazi u trenutku u kojem se sada nalazimo. Moramo biti realni i znati da je Zadar sada prolazna stanica jer je on igrač koji će svoj maksimum doseći u najvišem rangu natjecanja. Volio bih da rastemo skupa, napravimo jedan zajednički iskorak pa će veselje biti potpuno. Siguran sam da će nam unaprijediti momčad na treningu, rekao je Pinčić.

Josip Bepo Bajlo podsjetio je kako je Begonja bio možda i najkvalitetniji zadarski igrač generacije 1992. te zasigurno nije rekao svoju riječ na najvišoj razini.

- Drago mi je što sam se vratio, znam Markov trenerski rad, u momčadi su domaći igrači i vjerujem da ću se dobro uklopiti. Nisam se zapustio ovog ljeta, radio sam cijelo vrijeme i već nakon tri treninga vidim da neće biti problema, rekao je Begonja.

Rastu li njegovim dolaskom klupske ambicije i vjerojatnost povratka u Drugu ligu?

- Mi imamo ambiciju, želimo biti prvi, ući u drugu ligu, ući u prvu ligu. Ali ne možemo jamčiti da ćemo biti prvi. Želimo napraviti klub kakav treba biti, uzet ćemo vremena koliko nam treba, nadam se malo. Napravili smo selekciju i moramo biti fer prema sebi i dati vrijeme od šest mjeseci da vidimo tko zadovoljava od ovih koji su s nama a koga trebamo dovesti. Ne zanima nas da uđemo u drugi ligu pa da moramo uzeti 10 igrača, rekao je Pinčić.

Zadar već sutra na Stanovima od 15 sati igra prvenstvenu utakmicu protiv Kamena. Begonja pravo nastupa ima tek od srijede (utakmica u Kupu s Osijekom), no Pinčić vjeruje da je momčad i bez njega spremna za pobjedu.