Dva poraza iz dvije utakmice, koš razlika -31 i posljednje mjesto na tablici. Nije idealan uvod u sezonu HT Premijer lige za Sonik Puntamiku, jedini zadarski klub koji uz "starijeg brata" igra u najvišem rangu ove godine. U sljedećem kolu u subotu Sonik gostuje kod Hermes Analitice, jedne od momčadi koja će zasigurno biti u krugu onih koje će se boriti za ostanak u ligi. Ako momci Šime Kraljevića dobiju tu utakmicu, moći će mirnije ući u nastavak sezone, u suprotnom... Grčevita borba s pozicije "fenjeraša".

U subotu je u Jazinama bez većih poteškoća slavila Šibenka, koja je cijelo vrijeme kontrolirala utakmicu i pobijedila 58:76. Ritam su gostima dala dva Zadranima poznata lica - Jakov Vladović sa 17 postignutih poena, te Vladimir Dašić, lanjski igrač KK Zadra, koji je dokazao da se radi o izvanserijskom igraču. Teško će Crnogorac kraj sezone dočekati u klubu ovakve razine, a mnogi zadarski navijači sigurno bi voljeli da se vrati u Nazorovo jato.

Što se tiče samog tijeka utakmice, Puntamičani su u početku držali laganu prednost, ali je nakon time-outa gostujućeg trenera Mira Jurića sve krenulo u drugom smjeru. Dašić i Vladović razbili su domaćine i u 17. minute doveli goste do rekordnih 19:39.

Nakon poluvremena, u jedinoj četvrtini koju su domaćini dobili (21:17) Sonim Puntamika ušla je u ritam te se serijom 12:1, uz tricu Šime Špralje, približila gostima na samo pet poena razlike (39:44). Probudile su se tribine, no ponestalo je snage i koncentracije za konačni preokret. Rutinirano do kraja Šibenčani su dizali prednost i proslavili drugu pobjedu sa svojim vjernim navijačima.

Ohrabruje činjenica kako će Puntamika teško ponoviti utakmicu s ovako lošim šutem. Šime Špralja pogodio je 3 od 11 šuteva, Palčić 4-12, Segarić 3-11, Banić 2-8, Jošić 0-5... Na kraju su se brojke od 12 poena dokopali Teo Petani i Dino Palčić, koji je ohrabren pomakom u odnosu na prvu utakmicu kod Alkara.

- Iako je rezultat možda previsok odigrali smo kvalitetniju utakmicu nego u Sinju. Treća četvrtina bila nam je putokaz kako igrati među domaćom publikom. Prikazani presing iz tih 10 do 15 minuta svakako moramo produljiti na 30 minuta i onda će svakome biti teško u Jazinama, rekao je Palčić.

Trener Šime Kraljević dijagnosticirao je glavni problem ove momčadi.

- Ovakvog suparnika teško je dobiti sa tri igrača koji imaju energiju, a dvojica je nemaju. Evidentna je bila blokada u glavama nekih igrača jer je ovo večeras prikazano bilo posve suprotno nego što oni daju na treninzima. Do idućeg susreta sa Hermes Analiticom, našim izravnim konkurentom za ostanak, definitivno moramo posložiti glave, rekao je Kraljević.