Nakon dvanaest dana nadmetanja na malonogometnom igralištu u Arbansima završio je malonogometni turnir na kojem su igrali seniori i djeca u kategoriji godište 2009./10. i kategorije godišta 2004./05., te dobili svoje pobjednike.

Svi koji su bila na turniru uvjerili su se u kvalitetu malog nogometa u Zadarskoj županiji. Pred odlazak sa igrališta, a kako je bio na turniru i involviran je u stanje malog baluna u Zadru, Mićo Martić, trener i izbornik futsal reprezentacije Finske, kratko nam je kazao:

- Da Zadar nema jednog malonogometnog prvoligaša ili makar drugoligaša, pa to je za ne vjerovati. Plejadu izvrsnih igrača sam vidio ovdje na turniru večeras, evo organizirajte se, ja ću vam doći za trenera, kazao je Mićo Martić.

U pravu je Mićo, ono što su prikazali i koliko daleko su otišli u kvaliteti i prezentaciji malog nogometa CB Nita, Varoš, HU Antonio Jurjević, Raštane i svi drugi je za svaku pohvalu. Pored seniorskog dijela i u dječjem natejcanju vidio se dobar nogomet kojeg krase borbeni duh, dobri driblinzi, obrane vratara, a dakako i zabijanje golova.

-Kada si u Arbansima i kada voliš nogomet sve ti je onda za pet, pjevušio je onako za sebe mladi Ivan, jedan iz plejade nadolazećih mladih nogometaša.

Finale
CB NITA - VAROŠ na šesterce 10:9 (2:2)
ZADAR - Malonogometno igralište u Arbansima. Gledatelja 500. Suci: Krešo Zrilić i Damir Lerga.
CB NITA: Novković, Lerga, Bajlo, Genda, Vukorepa, Mičić, Vrsaljko, Bacalja, Marković 2, Andačić, Lekaj, Fantov. Voditelj: Filip Lekaj.
VAROŠ: Baričić, G. Burčul, Radman 1, Bugarija, Klarin, Jurić, Jurlina 1, Župan, Vukić R. Burčul, Rid, Bralić. Voditelj: Frane Fatović.

Samo otvaranje finala „pokazalo" je da će susret biti tvrd, borben za svaku loptu, a pobijedit će onaj koji da gol više. Prvi su povukli „Nitovci" - Lekaj je izvrsno poslužio Gendu ovaj ne oklijevajući puca, no vratar Baričić je na mjestu. I tako su se izmjenjivali udarci na jednoj i drugoj strani, da bi u 18. minuti povela CB Nita. Jednom okomitom loptom je Markovića uposlio Vukorepu, ovaj je pobjegao dvojici protivnika iz neposredne blizine matirao vratara Baričića za 1:0.

Ne predaju se „varošanci", i njihovi udarci pronalaze dio nebranjene mreže, pa je tako Luka Jurlina ispromješao obranu i prevario vratara Nonkovića za poravnanje . Osokoljeni postignutim zgoditkom Varoš preko Dragana Radmana povisuje na 2:1, da bi se ponovo ukazao Mario Marković, popularni Bubo poravnavši u smiraj susreta na 2:2. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao pa su se izvodili šesterci. U desetoj seriju bolji je bio Filip Lekaj za CB Nitu, dok je Dragan Radman promašio i Nita je osvojila veliki pokal i nagradu.

- Iako smo u regularnom dijelu susreta gubili, sve je nadoknadio naš Bubo. Bili smo bolji u izvođenju šesteraca, pobjeda je mogla otići i na drugu stranu no poljubila je nas, kazao nam je jedan od voditelja Hrvoje Lerga.

Najbolje ekipe i pojedinci
Prvo mjesto pokal i 10.000 kuna pripalo je CB Niti. Drugo mjesto. pokal i 4.000 kuna pripalo je Varoši, treće mjesto, pokal i 2.000 kuna HU Antonio Jurjević, a četvrto mjesto i 1.000 kuna momčadi Raštana.

Najbolji igrač turnira je Filip Lekaj (CB Nita), najbolji strijelac Dragan Župan (Varoš), a najbolji vratar Martin Nonković (CB Nita). Svi su primili pokale i prigodne i poklone, te bon Zara dental centar u Zadru u vrijednosti od 500 kuna.

Godište 2004/05
Prvo mjesto osvojila je momčad Šou programa, drugo mjesto Zadar, a treće Azine.Najbolji vratar bio je Luka Kalcina (Zadar), strijelac Toni Matešić (Šou program), a igrač Roko Gambiraža (Šou program).

Godište 2009/10
Prvo mjesto osvojila je momčad Zadra, drugo Zadarski Arbansi, a treće Bibinje. Najbolji je vratar Manuel Grdović (Zadarski Arbanasi), najbolji strijelac Adrijano Kajtazi (Zadar), a igrač Ivan Glavić (Zadar). Svi su dobili prigodne poklone.