Domagoj Čavlović (KK Cibona) je novi predsjednik ABA lige. Njegovi zamjenici biti će Predrag Milojević (FMP) i Đorđi Pavićević (Mornar), javlja Basketball.hr.

ABA liga se zahvalila dosadašnjem direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Željku Čabarkapi te sa današnje Skupštine u Banja Luci poručila kako su dogovoreni koraci koji će ubrzo dovesti do izbora novog menadžmenta lige.

Obavljen je i ždrijeb ABA lige. Prvo kolo na rasporedu je od 4. do 7. listopada. Oba hrvatska predstavnika se sudaraju s Crnogorcima. Cibona je domaćin Mornaru, a Zadar petak, 4. listopada) gost kod Budućnosti. U drugom kolu Zadar dočekuje Krku, u trećem putuje kod Mege Bemax, a u četvrtom kolu u dvorani Krešimira Ćosića na rasporedu je hrvatski derbi (petak, 25. listopada).

Druga ABA liga će imati 12 članova kao i do sada. Upražnjeno mjesto nastalo fuziranjem Olimpije s Cedevitom popunit će se pozivnicom.

Splićani kao jedini hrvatski predstavnik (nitko drugi ne pokazuje interes) će u 1. kolu na Gripama dočekati beogradski Dynamic. HKK Široki, koji je mjesto u ABA 2 ligi izborio kao prvak BiH, sezonu će otvoriti na gostovanju kod Heliosa. I ABA 2 liga starta 4. listopada.