Hrvatski nogometni savez primio je u ponedjeljak rješenje Vijeća sportske arbitraže HOO-a kojim je odbijen zahtjev NK Zadar. Zadarski klub  uložio je tom tijelu žalbu na to što mu je još jednom odbijena licenca od strane HNS-a.

Zahtjev NK Zadar za izvanredno preispitivanje odluke Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza od 20. svibnja 2019. godine odbija se kao neosnovan, stoji u rješenju Vijeća sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora.

NK Zadar u postpuku licenciranja nije dobio licencu za Drugu HNL za natjecateljsku sezonu 2019./2020. te je podnio zahtjev za izvanredno preispitivanje "zbog povredbe odredaba postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava".

Međutim, Vijeće sportske arbitraže odbilo je zahtjev, utvrđujući neosnovanost na temelju neispunjenih kriterija za dobivanje tražene licence.

NK Zadar time ostaje u trećoj ligi uz neriješene odnose s Gradom Zadrom i sukobima koji su rezultirali otvorenim pismima i optužbama - tko je kriv za stanje na Stanovima.