Nadzorni odbor KK Zadra potvrdio je suradnju s dosadašnjim trenerom Antom Nazorom, s kojim je potpisan novi dvogodišnji ugovor. Tim povodom pred novinarima su se danas na Višnjiku pojavili trener Nazor i sportski direktor Branimir Longin.

- Velika je privilegija biti trenerom Zadra, zato sam sreta što smo produžili suradnju, našli se na istom putu i košarkaškoj filozofiji. Puni entuzijazma okrenuti smo prema novoj sezoni, već jučer smo počeli radi na svim poljima kako bi bila što uspješnije, rekao je Nazor.

Zadar odavno nije imao ovako rano riješeno ime na trenerskoj poziciji, no slaganje momčadi neće biti tako brzo. Na treninzima su s Nazorom daroviti košarkaši iz mlađih uzrasta, kao i oni koji bi se mogli priključiti Zadru poklope li se neke okolnosti. Jedan od njih je David Škara, 24-godišnji krilni igrač koji se lani okušao u NCAA ligi i koji je na prekretnici vratiti se u Ameriku ili pokušati sa Zadrom.

S mogućim pojačanjima se pregovara, kaže Longin, ali taj proces često nije brz, jer igrači koji bi bili velika pojačanja važu ponude, čekaju moguće angažmane u inozemstvu pa traže dodatno vrijeme. Kako je proračun na razini prošlogodišnjeg, dok se situacija s tim igračima ne raščisti pokušat će se složiti kostur momčadi u skladu s trenerovom filozofijom. Već danas ili sutra moglo bi biti poznato jedno ili dva imena.

- Želimo mladu, poletnu, šuterski moćnu momčad, agresivnu u obrani. Imamo svojevrsne otvorene treninge, želimo da nam dođu igrači koji misle da mogu igrati za Zadar, koji su ovdje nastanjeni. Na treninzima ćemo raditi na nadogradnji igre, a drugim okom gledamo pojačanja koja bismo rado doveli, kaže Longin.

Sportski direktor je potvrdio da je praktički gotova priča s Lukom Božićem, Lovrom Bašićem, Kristijanom Krajinom i Mislavom Brzojom. Čeka ga razgovor s veteranima Lukom Žorićem i Šimom Špraljom, a ako ne dođe do produženja suradnje postoji opasnost da Zadar praktički ostane bez Zadrana u momčadi.

- Naravno da priželjkujemo što više zadarskih igrača i ako postoji domaći igrač na tržištu koji se uklapa u našu viziju prvo ćemo se njemu obratiti, ističe Longin.

Nadzorni odbor razmatrao je i rad sportskog direktora. Rezultat u ABA ligi nije bilo zadovoljavajući, nešto se naučilo i na greškama pa stručni stožer u istom sastavui ide u sljedeću sezonu. Dana je i suglasnost za još dva igrača koji bi potpisali višegodišnje ugovore.

Recimo i to da je Longin načelno za to da razvojna momčad Cedevite, zbog kvalitete lige, odmah igra u najvišem rangu.