U subotu i nedjelju ekipa „Zadra" nastupila je na medunarodnom mitingu ZPK u Zagrebu. Ovo se natjecanje održalo po 18. put u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba, a sudjelovalo je 268 plivača iz 29 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Za PK Zadar plivali su mladi juniori Anja Vulin, Roko Šango, Ivan Klanac, Mia Klasić, juniori Božo Puhalović i Sandro Barić i seniori Antonio Milin i Ana Burazer u pratnji trenerice Josipe Nekić i trenera Željka Olujića. 

Do odličnih plasmana došlo je 6 plivača koji su u svojim kategorijama uzeli i odličja. Zlato u seniorskoj konkurenciji pripalo je „novoj" plivačici „Zadra", Ani Burazer, koja je upisom fakulteta u našem gradu ovu jesen u Zadru nastavila karijeru započetu u rodnom Šibeniku (PK Šibenik). Anin nastup u Zagrebu prvo je natjecanje u bojama PK Zadar; osvojila je zlato na 200m ledno (2:26.27) i srebro na 100m ledno (1:08.31). Treneri „Zadra" napominju da im Anino plivanje puno znači, a osim Antonia Milina, koji je nastavio karijeru u USA, Ana je jedina plivačica-studentica u Zadru.

Antonio Milin nedavno se vratio sa studija u Indianapolisu a od iduće godine pliva za CSU (California State University); nakon plivanja u yardima, ovaj nastup u 50m bazenu prošao je odlično i za Antonia: srebro u seniorskoj konkurenciji na 100m prsno (1:09.30) i bronca na 100m delfin (1:01.20). Novi član Zadra od ovog proljeća je junior Sandro Barić, koji je na ZPK mitingu takoder prvi put zaplivao za Zadar; osvojio je 3 odličja, u disciplinama 50m prsno (bronca, 31.81), 100m prsno (bronca, 1.10.18) i 200m prsno (srebro, 2:35.26).

Junior Božo Puhalović plivao je 3 srebra; na 400m slobodno (4:12.56), što je i najviši broj bodova za PK Zadar (661), 200m mješovito (2:19.76) i 50m delfin (26.45). Mladi juniori Mia Klasić i Roko Šango plivali su bronce, Mia na 200m ledno (2:33.91) a Roko na 50m ledno (31.30). Mia je ostvarila i 4.mjesto na 400m mješovito a dobre nastupe u ml.juniorskoj konkurenciji je imala i Anja Vulin, sa 5. i 6.mjestom u svojim disciplinama. Uz navedene plivače i rezultate , i ostale utrke svih plivača plivale su se uz najbolje rezultate i vrlo dobar nastup u ovom periodu. MI. juniori i stariji nastavljaju sa pripremama za nadolazeća natjecanja u lipnju i srpnju a iduće natjecanje koje očekuje PK Zadar je za ml.kadete i kadete u Splitu, 01. i 02.06. kada plivaju na mini GP natjecanju Mali mornar.

Iste subote, pravi plivački dogadaj odvijao se i na bazenu Višnjik, gdje je PK Zadar organizirao proljetno klupsko prvenstvo. Na ovom natjecanju sudjelovale su sve kategorije plivača, izuzev aktivnih natjecatelja; gdje su djeca nakon cjelogodišnjeg treniranja u domaćoj atmosferi mogla pokazati usvojena znanja plivačkih tehnika. Natjecalo se preko 150 plivača u 10 dobnih kategorija u sve 4 plivačke tehnike; stariji su plivali dionice 50m a mladi dionice 25m. Najmladu kategoriju činili su plivači rodeni 2014.g. Posebnu pažnju kao i svake godine plijenili su plivači iz kategorije Sreća u vodi s kojima radi trener Nikola Deković, prof. kao i natjecatelji s poteškoćama s kojima radi trenerica Danijela Kurtin, prof. Sa grupama škole plivanja rade još i treneri: Ivan Karavida, prof., Zlatka Glavurtić, mag.cin., Tonći Matas, mag.cin, Željko Olujić,bacc.cin, trenerica Maja Štrbac i Josipa Nekić,prof. a zajednički čestitaju svoj djeci na nastupu i rezultatima, najviše onima kojima je to bio prvi skok u bazen ispred publike. 

U svakoj disciplini prva tri plasirana natjecatelja nagradena su odličjima. Na kraju natjecanja svi su glasno navijali za štafete u kojima su sudjelovali roditelji, treneri, suci i plivači koji su nekad aktivno trenirali te su imali mogućnost osvojiti nagrade naših sponzora. Organizator natjecanja, Plivački klub „Zadar", zahvaljuje sponzorima na pomoći: ŠC Višnjik, 057 mediji, Famous Beach Bar & Grill, Fast food Papica, Konoba Karuba i INDIE Bar & Caffe. Mnogim plivačicama i plivačima mladih dobnih skupina ovo je bilo prvo natjecanje pa iako u poznatom okruženju u borbi za što boljim rezultatom uzbudenja nije nedostajalo. Atmosfera na bazenu Višnjik najbolji je pokazatelj da su svi spremni za novu ljetnu sezonu i za nova natjecanja. Feštica će se održati 26. lipnja na otvorenom bazenu Kolovare, ususret ljetu i ljetnoj školi plivanja gdje treninzi započinju 27. lipnja.