I razočaranje i ponos, tako bi se moglo opisati stanje svih igrača i navijača nakon završetka utakmice polufinala HT Premijer lige između Zadra i Cedevite. Zadar je izgubio u zadnjim sekundama utakmice, pogotkom s devet metara, nakon što je dokazao da je ravnopravan suparnik s moćnijom Cedevitom te nakon što je već imao pobjedu "u džepu". Nije se Pullen pretrgao tijekom meča, ali je na kraju pokazao zašto ga toliko plaćaju.

- Čestitam Cedeviti na pobjedi. Mislim da bi bilo zasluženo i da je išlo na našu stranu, to je sport, danas njima sutra nama. Mislim da smo u nekim trenucima mogli biti i pametniji u napadu, ali da se nismo borili nitko nam to ne može reći, rekao je nakon utakmice Lovre Bašić.

Kako je bilo sjediti i s klupe gledati ulazak te lopte u koš?

- Gledam i ne vjeruje, što reći, nije ugodno...

Cedeviti je čestitao i trener Zadra Ante Nazor. Nije prvi put da gubi veliku utakmicu zbog jednog poena, kao izbornik U-19 reprezentacije izgubio je na taj način finale Svjetskog prvenstva od SAD-a. Tada nije spavao 10 dana, a kaže kako sigurno neće ni ovog puta.

- Čestitam Cedeviti, svojim momcima i kompletnom auditoriju na ovoj večerašnjoj predstavi. Mi smo odigrali pet utakmica sa Cedevitom i došli na jednu loptu i zbog toga sam ponosan na svoje momke. Kontrolirali smo utakmicu većim dijelom, probleme smo imali u izgubljenim loptama čime smo praktički sami sebi davali koševe. Što se tiče zadnjeg napada, imali smo bonus faul, išli smo na njega, nismo ga uspjeli napraviti. Vjerovao sam svim igračima koji su bili unutra da će ga napraviti, nismo uspjeli. To je ta situacija kada utakmica dođe u ovu zonu kocke, ne vjerujem da je Slaven proračunao odakle će Pullen pucati, na taj način možemo razgovarati i o obrani. Kada utakmica dođe u tu sferu s ovakvim jednim kvalitetnim protivnikom ne smijemo biti nezadovoljni.

Nazor je još vruć od utakmice podvukao i jednu brzu crtu pod cijelu sezonu.

- Kada jedna jako turbulentna sezona iz mora razloga završi ovako i s ovakvim auditorijem mogu samo čestitati igračima, upravi koja je radila ozbiljan posao. Mislim da Zadar u zadnjih 10 godina nije bio stabilniji, nadam se da će ići samo naprijed. Posebno hvala vama novinarima, bilo je toliko materijala da se piše loše, i zaista je tako na momente izgledalo na terenu. Nastojalo se ići pozitivno, da se išlo negativno moglo je sve otići kao da je netko bacio čiket u lagum. Bili ste dio tima i čestitam vam na kraju sezone koja je bila za jako strpljive ljude i fajtere kao što je moja ekipa danas bila.

A je li Zadar i napravio faul u posljednjem napadu koji nije suđen?

- Pogledat ću hladne glave, mislim da čak i jest. Mislio sam ubaciti Petra umjesto Šime nakon faula, a čini se kao da ga je on i napravio ali nije suđen.