Košarkaški klub Zadar sutra možda igra posljednju utakmicu sezone. No za jednog igrača ona je po svemu sudeći završila - Amerikanac Mario Little neće putovati na utakmicu s Cedevitom u Zagreb, a budući da je propustio i posljednju u Zadru, klub očigledno više ne računa na njega.

Little službeno nije igrao zbog viroze, no riječ je o "virozi" koja već neko vrijeme narušava harmoniju u momčadi. Treneru Anti Nazoru Little više nije niti u razmišljanjima.

- Svi su spremni i očekujem maksimalnu mobiizaciju za Cedevitu, rekao je Nazor jutros novinarima.

- Znači li to da će i Little nastupiti?

- Neće.

Nije Nazor bio raspoložen ulaziti u njegove zdravstvene poteškoće, "vegetativne funkcije", kako je to jutros nazvao.

- U prošloj utakmici smo pokazali da se možemo nositi s Cedevitom, pogotovo što se tiče kontrole tabeluna, onog perioda kad smo napravili prednost i smanjili izgubljene lopte. Pokazalo se da svih 10 igrača s klupe može ravnopravno igrati i neke bitne dionice odraditi kako treba. Hoće li to biti dovoljno za dobar rezultat? Mislim da neće. Moramo uložiti jedan dodatni napor, skakanje protivniku na leđa, bacanje na glavu, biti divljiji, pokazati da smo momčad iz Dalmacije.

Uvedene su i neke promjene u organizaciji odlaska na gostovanje.

- Idemo na dan utakmice. Napravili smo takav plan da ostavljamo igračima najmanji mogući manevar slobodnog vremena. To zna imati utjecaj na psihofizičko stanje igrača, neki motivacijski govor mora biti bolji i s moje strane. Ta timska kohezija i pobjeda iz Zadra će dati šansu da ti odnosi budu bolji, da idemo kao jedan gore. Osjećamo da možemo napraviti podvig, zaključuje Nazor.

Utakmica se igra sutra u Dvorani Dražena Petrovića, s početkom u 20 sati. U slučaju pobjede Zadra peta utakmica igra se u Dvorani Krešimira Ćosića ovog vikenda.