Sve je radio Ante Nazor ove godine tražeći kemiju u zadarskoj momčadi - riješio se Granta, doveo Vaughna, pa se zahvalio i ovom Amerikancu, doveo Dašića i Žorića na visokim pozicijama, rotirao na playu i Bašića i Marića i Littlea i Božića, a ponekad i Špralju. I ništa nije upalilo dok ove večeri iz rostera Zadra nije ispao "virozni", "bolesni" i sl. Mario Little. A Zadar je proigrao i, bez podrške velikog broja navijača i Tornada, pregazio Cedevitu kao "plitak potok". Barem do posljednje četvrtine.

Vodstvo tijekom cijele utakmice, uvjerljiva igra u obrani i napadu i konačna drama u posljednjoj četvrtini, preokret Cedevite i snaga da se ipak pobijedi 85:83 za smanjenje rezultata u polufinalnoj seriji na 2:1. Imao je Pullen ovog puta šut za pobjedu u posljednjem napadu ali je i on poput svog sunarodnjaka u prvoj utakmici promašio. Još je veća šteta sada onog Littleovog promašaja u završnici prve utakmice, jer su se stvari mogle drugačije razvijati da je bilo malo više pameti i sabranosti. Ovako Zadar mora pobijediti u obje preostale utakmice, a to ipak neće biti nimalo jednostavan zadatak.

Otpisani Zadar od prve je minute krenuo po pobjedu - nakon tri minute bilo je 8:3, nakon šest 16:9 , a u jednom trenutku čak 9 poena prednosti. U odsustvu Littlea i posvećenosti Marića i Bašića organizaciji igre, poene su u prvoj četvrtini postizali Dašić (9), Božić (8), Žorić (6) i Magarity (2). Rezultat 25:19 bio je sasvim pristojan za nastavak utakmice.

I drugu je četvrtinu Zadar dobio rezultatom 24:16. Kada je Cedevita krenula striktnije na Žorića i Dašića otvorilo se Bašiću, koji je povezao dvije trice i jedan poen i napokon prikazao zreliju košarku bez srljanja i izgubljenih lopti, kakvu čekamo već dvije ili tri godine. Morali su gosti na odmor s -14 poena (49:35), no nisu se uspjeli pomaknuti ni u nastavku. Kada je Vuković pogodio tricu za 59:37 17 minuta prije kraja činilo se da je već kraj. No Cedevita ipak ima kvalitetu više u odnosu na Zadar i počinje se buditi. Nije to u prvi trenutak donijelo stizanje prednosti, ali je smanjenje na 73:56 na kraju treće četvrtine otvorilo mogućnost za lov na Zadar u posljednjoj.

I počelo je baš kako smo se pribojavali - krenuli su Amerikanci Pullen i Cook, serijom 6:0 smanjili na 73:62, nakon pogotka Dašića opet uzvratili dvostrukom mjerom i došli na -8, a kada je Pullen četiri minute prije kraja pogodio tricu za 77:73 bilo je jasno da slijedi još jedna teška završnica. Razigrao se Pullen a u zadarskim redovima najviše povjerenja ulijeva Dašić, koji zakucava za 80:75. U napadu na +3 Božić gubi jednu loptu loše upućenu na Dašića, dolazi do malo trzavica između Crnogorca koji radi prekršaj u povratku i trenera Cedevite Slavena Rimca, srećom bez posljedica za zadarskog igrača.

Teške sekunde proživio je Zadar kada je Pullen na 80:79 uputio tricu prema zadarskom košu. Srećom, promašuje a u protunapadu Žorić preko istog igrača pogađa za 82:79. Ide Pullen ipak za 82:81 a Vukoviću se sudi jedan sumnjiv prekršaj u napadačkom skoku. Katić iz slobodnih bacanja prvi put nakon druge minute susreta dovodi goste u vodstvo 82:83. Špralja pogađa jedno bacanje, a Vuković uzima važan skok u napadu, prekršaj i dva bacanja za 85:83.

Ostalo je svega 46 sekundi. Bošnjak radi nesportski prekršaj u napadu, ali Zadar zna kako zakomplicirati - Špralja promašuje oba bacanja, pa i šut nakon toga, opet Božić ima dva bacanja i promašuje oba. Sreća je na kraju ispratila Zadar jer je Pullen pucao tricu za pobjedu ali je još jednom promašio pa je Zadar izborio četvrtu utakmicu. A ona će se igrati u Zagrebu u srijedu u 19 sati.

Čak trojica Zadrovih igrača imala su double-double učinak: Dašić s 19 poena i 11 skokova, Žorić sa 17 poena i 11 skokova i Božić sa 16 poena i 12 skokova. Kod Cedevite daleko najbolji Pullen s 21 poenom.