Samo dan nakon službene objave ABA lige kako su Zadrani jedna od praćenijih momčadi regije, točnije na drugom mjestu ljestvice i odmah iza prvoplasiranog Partizana iz Beograda, loše vijesti stigle su na adresu Košarkaškog kluba Zadar. Disciplinska komisija ABA lige poslala je "čestitku" i to najveću ove sezone - od čak 12.000 eura.

Kazna je to za učestalo ponavljanje prekršaja, uključujući i posljednju utakmicu protiv beogradske Crvene Zvezde odigranu 9. ožujka u Krešinom domu.

Disciplinski sudac u priopćenju o kazni pojašnjava kako se s istaknutom zastavom "Japanskog drva", kako se posljednjih dana interpretirala sporna zastava s tribina i ponovljenim povicima uvredljivog sadržaja na nacionalnoj osnovi aludira na nacionalnu netrpeljivost prema gradu, državi i narodu koji predstavlja KK Crvena Zvezda, pa je sukladno tome izrečena novčana kazna.

Kazna se također odnosi i na aktiviranje pirotehničkih sredstava, odnosno baklji, kakve prizore nažalost možemo gledati gotovo na svakoj domaćoj utakmici.

"U Priopćenju stoji i kako se KK Zadar mora odlučiti želi li biti dio ABA lige, jer ako 23 kluba prve i druge ABA lige mogu igrati bez većih incidenata, onda zasigurno nije intencija da jedan klub slavne povijesti kao što je Zadar to može raditi nesmetano", priopćili su iz KK Zadra.

U ovoj košarkaškoj sezoni klub je dobio već nekoliko "respektabilnih" novčanih kazni zbog incidenata na tribinama, ali bio je kažnjen i na druge načine; sjetimo se utakmice protiv Krke kada je gotovo cijela dvorana Krešinog doma bila zatvorena za posjetitelje upravo zbog ovakvih ekscesa.

"Sinergija navijača i kluba obilježila je veći dio povijesti zadarskog kluba i na kraju krajeva Košarkaški klub Zadar je tu prvenstveno zbog svojih navijača, ali incidenti pojedinaca utječu loše i na momčad i na drugi dio navijača u dvorani te se sličnim ponašanjem umjesto približavanja budućim generacijama postiže upravo suprotan efekt. ato ovim putem molimo naše navijače da se pri bodrenju i podržavanju kluba drže određenih regula propisanih od strane ABA i domaće lige u sklopu HKS-a", poručuju iz kluba.