U 2019. godini Grad Zadar će za program javnih potreba u sportu izdvojiti 31,1 milijun kuna. Iako su njime obuhvaćene brojne stavke, klubovi i udruge, nekoliko stavki "pojest" će i sljedeće godine glavninu proračuna, dok će udruge dobiti "mrvice sa stola". Za najam sportske dvorane i zatvorenog bazena Višnjik Grad će izdvojiti 6,5 milijuna kuna, 3,5 milijuna kuna za ostale sportske građevine i terene, 5 milijuna kuna dobit će KK Zadar a Javna ustanova Zadarski šport još 3,5 milijuna.

Za NK Zadar izdvojit će se 1.25 milijuna kuna, a po primicima slijede ih Veslački klub Zadar (669.600), KK Sonik Puntamika (476.000), Vaterpolo klub Zadar 1952 i Odbojkaški klub Zadar (ž) (po 460.000), JK Sv. Krševan (435.400), Odbojkaški klub Zadar (m) (420.000), KK Jazine i ŽKK Zadar (po 400.000)...

Svrha Programa je, navodi se u odluci usvojenoj na Gradskom vijeću, je sustavno usmjeravanje razvoja sporta u Gradu Zadru, a to će se postići očuvanjem postojeće vrhunske kvalitete sporta - vrhunskih sportaša i stručnih osoba, ulaganjem u razvoj sporta djece, mladeži i studenata, poticanjem uključivanja u sport i sportsku rekreaciju većeg broja građana, poticanjem programa sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha itd.

O detaljnoj raspodjeli sredstava sportskih udruga koje se financiraju putem sportske
zajednice Grada Zadra odlučila je komisija za vrednovanje sportskih programa i projekata koju čine Radovan Dunatov (predsjednik), Luka Peranić, Josip Miočić, Vitomir Burčul, Željko Birkić, Marko Prenđa i Ivan Hajdić. Sredstva za klubove namijenjena su za potrebe troškova sudjelovanja u natjecanjima (kotizacije, članarine, licenciranje igrača, trenera, službenih osoba), službenih natjecanja (sudačke i delegatske pristojbe, dnevnice i prijevoz službenih osoba, troškovi prijevoza i smještaja), stručni rad (kroz sufinanciranje plaća za profesionalne trenere).

U sufinanciranju se uzima u obzir tradicija, kvaliteta i status sportova u Gradu Zadru, Republici Hrvatskoj, te u međunarodnim sportskim asocijacijama. Kvalitetnije će se pratiti oni sportovi i klubovi koji svojim rezultatima, masovnošću, popularnošću i organiziranošću to zaslužuju, naveli su u komisiji. Za programe, treninge i natjecanja sportaša predviđana su sredstva u iznosu od 7.608.100,00 kuna, a kako to izgleda pogledajte u tablici.