U Krešin dom sutra stiže Cedevita. Perspektivna, mlada momčad koja je složena samo za ovo natjecanje, kao druga momčad trenutno najjačeg hrvatskog kluba, koji si može priuštiti takav komfor.

- Ne očekuje nas nimalo lagan zadatak, respektiram ovu momčad koja napreduje kako sezona odmiče. Igraju prepoznatljivo, a to je igra na višak trčanja, agresivnosti, borbenosti u skoku i tako si dižu samopouzdanje i otklanjaju svoje nedostatke. Prvenstveno zahtijevam od svojih momaka da imaju odgovor na to da bi naša kvaliteta došla do izražaja. Ako uđemo poljuljano možemo imati problema, što su dokazali protiv teških protivnika i gostovanja. Autoritet ćemo postići da zaigramo ako treba još agresivnije, borbenije i s više trčanja u sutrašnjoj utakmici, kaže trener Ante Nazor.

Vladimir Dašić je na probnom roku od mjesec dana, ali ionako ne konkurira za utakmice domaćeg prvenstva, jer je kvota stranaca odavno "ispucana".

- Izgleda igrački, jako je motiviran, nije spreman za maksimalne napore ali tendencija je da će biti. Što se tiče kvalitete ona je neupitna, bit ću maksimalno strpljiv jer takvog igrača vrijedi iščekati, rekao je Nazor.

Zanimljiv je bio drugi dio pressice u kojem se direktor Željko Žilavec obratio s dvije teme - sigurnosnim problemima i navodnim štrajkom zbog neisplate plaća, o čemu je informacija objavljena u Večernjem listu.

- To je potpuno neprovjerena informacija, nikakvog štrajka nema niti ima razloga za to. Trenutno smo u zaostatku od jedne plaće, što nije za hvaliti se, ali s obzirom na situaciju u hrvatskoj košarci nije nekakva sramota i veliki minus. I ona će biti isplaćena do kraja tjedna. Trudimo se promijeniti tu percepciju, da rad kluba bude više na razini, a jednim napisom to se praktički "prospe", nije korektno.

Mnogo je ozbiljnija situacija sa sigurnosnim problemom koji se pojavio na prošloj utakmici protiv Budućnosti. Tada je zbog dima u dvorani nakratko nestalo struje.

- Vatrodojavni sustav se aktivira zbog pojave baklji, odnosno dima u dvorani. Klub će zbog toga možda i snositi kazne kao organizator, pa bih zamolio sve posjetitelje, navijače kluba, da budu korektni i u navijanju i u ponašanju, kako ne bi dolazilo do zastoja. Time se remeti ritam ekipe i može u određenim situacijama odmoći, a da ne govorim o drugim posjetiteljima, upozorio je Žilavec.

Dotaknuo se i juniorske ABA lige, koja je po njemu pokazala da momčad ima potencijala te da bi za nekoliko godina seniorska momčad trebala imati više domaćih igrača u prvoj momčadi.