Pobijediti pa makar i s poenom prednosti kao protiv Krke bio je jedini cilj Zadra u večerašnjoj utakmici protiv Vrijednosnica Osijek. Druga utakmica u razmaku od samo 24 sata (23 od završetka prošle) tražila je od trenera Ante Nazora drugačiji pristup uz moto "cilj opravdava sredstvo".

Luka Božić odigrao je ukupno jedno poluvrijeme, Mario Little desetak minuta, Malcolm Grant nije ni ulazio u igru, a njezini nositelji bili su Mislav Brzoja, William Magarity, Lovre Bašić... Na kraju je u pobjedi 90:69 Brzoja bio najefikasniji igrač (21 poen), Magarity je postigao 10, a Bašić je odigrao jednu od lošijih partija, šutiravši iz igre 0-6, pogodivši samo jedno od dva slobodna bacanja koja je izvodio, ali ipak i uz sedam asistencija.

Ono što je najbitnije, gosti nisu ozbiljno zaprijetili te su samo u prvoj četvrtini (14:17 u 8. minuti) održavali kakvu-takvu nadu. Zadar je postigao osam poena zaredom te četvrtinu dobio 23:19. U drugoj četvrtini prednost je bez većeg stresa povećana za još šest poena, pa su u trećoj više vremena na parketu dobili Marić i Tomas. Zadru je to bila jedina četvrtina koju nije dobio (15:15), a više od pola poena u njoj postigao je Brzoja.

Kada je Osječanima postalo jasno da ovdje "neće biti kruha", unatoč inaćenju i želji da Zadar odigra utakmicu sa što manje odmora, popustila je koncentracija u obrani, pa su domaćini do kraja stigli do 90 postignutih poena (29 u ovoj četvrtini).

Uz spomenutog Brzoju solidnu su utakmicu odigrali Kristijan Krajina (13 poena i 6 skokova), te Luka Božić, koji je samo u takoreći ozbiljnijem zagrijavanju postigao 15 poena. Za Vrijednosnice je nastupilo "zadarsko dijete" Franko Šango, koji se s 9 postignutih poena uklopio u sivilo svoje momčadi.