Odlučni da trajno zadrže sjećanje na svog negdašnjeg kolegu i jednog od začetnika i utemeljitelja lovnog streljaštva na prostoru Zadarske županije Emila Brkulja, koji je preminuo neposredno pred početak Domovinskog rata, čelni ljudi zadarskog streljačkog kluba Lovac ove su nedjelje na novouređenom strelištu letećih meta Žmirići organizirali 20. po redu memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova.

Natjecalo se međunarodnoj olimpijskoj disciplini Skit, a prvo mjesto u klasi veterana s pogođenih 15 golubova pripalo je prokušanom i dokazanom oku sokolovu, zadarskom strijelcu Danijelu Telesmaniću Didu. Drugo mjesto osvojio je sa 7 pogodaka vječni "mladi" 90-godišnji doajen zadarskog lovstva i kinologije Vjekoslav Vjeko Surać. Treće mjesto osvojio je Ivan Kalinski uz 7 pogodaka a četvrtu poziciju sa 2 pogodka priskrbio je Armando Marin. U klasi seniora sa 19 pogodaka prvi je bio Antonio Pavić, drugi Zoran Krizman a treći Dragan Maričić

Čestitajući pobjednicima te ujedno zahvaljujući svima koji su se odazvali na ovaj turnir počasni predsjednik Vjekoslav Surać je rekao da nije bilo Emila Brkulja i njegovog entuzijazma strelište u Žmirićima nikada zasigurno ne bi na korištenje dobili zadarski strijelci.

- On je uz Krstu Telesmanića, Matu Petrića, Jakova Lovrića, Danijela Telesmanića Dida, Jakova Karduma, Nedjeljka Butića, Armanda Marina, Maria Rimanića i ostale bio i ostao lučonoša zadarskog lovačkog streljaštva.

Njihovim entuzijazmom i rezultatima mi lovci Zadarske županije danas se možemo ponositi ne samo u Hrvatskoj već i izvan njezinih granica, rekao je uz ostalo Surać.
Natjecanje ja okončano neizostavnim zajedničkim fotografiranjem nakon čega su se sudionici okupili na blagovanju oko zajedničkog stola.