Na Višnjiku su danas službeno počeli treninzi reprezentacija Hrvatske i SAD-a uoči polufinalnog susreta Davis Cupa, koja se odigrava ovog vikenda, od 14. do 16. rujna. Nakon što je teren jučer isprobao „Zadranin" Borna Ćorić, jutros su to napravili Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor, kao i njihovi sparing partneri. Već u 11 sati ujutro izgledalo je kao da se trenira na pravom zvizdanu, pa je Dodig odustao od nošenja majice. Dojam je kao da je temperatura u stadionu nekoliko stupnjeva veća nego vani, još kada se tome prihoda huk osam tisuća zadarskih navijača...

- Atmosfera koju smo doživjeli na prošlom susretu u Zadru sigurno je bila presudna za naš novi dolazai. Znamo kakva je publika ovdje, koliko nas može ponijeti u presudnim trenucima kada se lome mečevi. Doživjeli smo već nekoliko puta izvlačenje iz teških susreta uz pomoć publike, rekao nam je jutros hrvatski izbornik Željko Krajan.

Domaći teren, zemljana podloga i nedolazak najboljeg američkog tenisača Johna Isnera daju Hrvatskoj pravo da se nazove favoritom i u petom međusobnom susretu, iako Amerikanci dolaze s najboljim parom na svijetu i nekoliko igrača koji mogu iznenaditi na ovakvoj podlozi.

- Dosadašnje pobjede su samo trag na papiru, svaki meč je novi izazov. Na ruku nam ide i dobar skor Marina Čilića protiv svih njihovih igrača, optimističan je Krajan.

Novi adut hrvatskog izbornika je povratnik u reprezentaciju Mate Pavić. Nakon nekoliko propuštenih susreta i nesporazuma, jedan od ponajboljih svjetskih igrača u paru vjerojatno će se s Dodigom suprotstaviti najboljoj svjetskoj kombinaciji.

- Jako se dobro osjećam u Zadru, teren je odličan, iako još malo mekan, no i to će ići na bolje kako se na njemu bude više treniralo. Sve izgleda zaista vrhunski, nadam se da će nas publika podržati, da ćemo svi biti zdravi i pobijediti Amerikance, najavio je Pavić.

U poslijepodnevnim satima reprezentaciji će se priključiti najbolji igrač Marin Čilić, koji se najduže zadržao na prošlotjednom Grand slam turniru u New Yorku.