KK Zadar doveo je prvo inozemno pojačanje. Riječ je o iskusnom američkom šuteru Mariju Littleu koji bi trebao nastaviti tamo gdje su mu stali sunarodnjaci Joshu Bostic i Steven Gray, javlja Basketball.hr.

Tamnoputi 30-godišnjak rođen u Chicagu sveučilišnu je karijeru započeo na Chipola Collegeu da bi se nakon dvije sezone prebacio na puno renomiraniji Kansas State. Nakon sporijeg početka karijere među Jayhawksima i propuštanja čitave četvrte sezone zbog operacije noge, Little je jako dobro otvorio svoju posljednju godinu na koledžu zabivši dvoznamenkasti broj koševa u prve tri utakmice sezone. No, onda je uslijedio događaj po kojemu je možda i najpoznatiji.


Sredinom prosinca 2010. godine napravio je incident koji ga je umalo koštao završetka sveučilišne karijere. U ranim noćnim satima 16. prosinca ušao je u prepirku s bivšom curom koju je zatekao u stanu s nepoznatim mladićem. Situacija je kulminirala s njegovim naganjanjem iste do drugog stana gdje ju je gurnuo u umivaonik i počeo tuči, pritom se sukobivši s još nekolicinom okupljenih. Rezultat svega - nekoliko kaznenih i jedna prekršajna prijava.

Na koncu je došlo do izvansudske nagodbe i javne isprike pa je košarkaški put nastavio u ukrajinskom Dnjipru u kojem se zadržao godinu dana. Naredne je tri sezone proveo u redovima Oklahoma City Blua pokušavši izboriti svoje mjesto u NBA ligi, da bi krajem sezone 2014./2015. preselio u Španjolsku potpisavši za Manresu. Ipak, u Kataloniji se zbog ozljede zadržao samo četiri utakmice prije nego ga je put preko Koreje, Filipina i Finske odveo u Izrael gdje je dijelio svlačionicu s lanjski igračem Zadra Prestonom Knowlesom.


Prošlu je sezonu započeo u talijanskom Pesaru gdje je u prosjeku zabijao 8.9 koševa uz tri skoka i nešto manje od dvije asistencije u prosjeku, no kako vodstvo kluba nije bilo zadovoljno njegovim izdanjima na parketu krajem veljače je dobio otkaz nakon samo osam utakmica u bijelom dresu.

Posljednji klub prije dolaska u Zadar bio mu je venecuelanski Guaros, a sa Zadranima je potpisao ugovor do kraja sezone.