Ovogodišnji turnir u basketu 3x3 - 5. Streetball Mornarica 2018. u organizaciji DSR "Evala" započet će u ponedjeljak 6. kolovoza i trajati sve do subote 11. kolovoza.

Turnir kao takav, zadnjih nekoliko godina slovi kao ,,NAJBOLJI TURNIR U GRADU", a jedan od razloga je lokacija svima poznatog igrališta ,,MORNARICA" koje se nalazi u centru grada. Osvojiti Streetball Mornarica s godinama je postalo pitanje prestiža, poručuju organizatori. 

Prije pet godina, osnivači DSR ,,Evala", tada maloljetni, ali dovoljno nadahnuti da naprave nešto jedinstveno. Odlučili su se napraviti turnir u basketu bez ikakvih ambicija za zaradom, iz čiste ljubavi. Htjeli su na Mornarici oživjeti tradicionalna pravila po kojima se basket igra u zadarskim dvorištima i kvartovima. 

- Na pragu ostvarenja zacrtanog cilja obraćamo vam se s nadom da ćemo ga zajedno ostvariti - obnoviti igralište Mornarica. Sam turnir je svim sudionicima poseban upravo zbog tih tradicionalnih pravila po kojima se basket desetljećima igra na zadarskim igralištima. Naravno, ta pravila je trebalo malo prilagoditi, ali se i dalje zadržala njihova autentičnost.

Prošlogodišnji turnir je brojio čak 24 ekipe, što možda nikada u Zadru, ali i šire nije zabilježeno. Sportski dio natjecanja već godinama dobro funkcionira, a prošle godine u suradnji sa TZ Grada Zadra pripremljen je i koncert. Valja naglasiti izuzetnu posjećenost svih 5 dana održavanja turnira.

Ovogodišnji Streetball Mornarica bit će bogatiji za još jednu kategoriju. Uz dosadašnje natjecanje u tricama, u popodnevnim satima održavat će se i U13 turnir za djecu (odnosi se na dječake 2005. godište i mlađe). 

- Želimo one najmanje vratiti na zadarska igrališta te na taj način im vratiti svijest i pojam Zadra kao "grada košarke", poručuju organizatori.