32, 31, 30, 29... odbrojavaju se sati do prve polufinalne utakmice prvenstva Hrvatske u košarci, koju će sutra, s početkom u 19 sati, na Višnjiku igrati Zadar i Cibona. Trener Aramis Naglić jutros je sjeo pred novinare kako bi iznio završne dojmove nakon treninga održanih proteklih dana.

- Ispada da smo mi i Cibona ove sezone jedni drugima sudbina. Moram opet reći da ovogodišnje igre u prvenstvu nisu pravo mjerilo Cibonine kvalitete, te da imaju igrače koji mogu pokazati puno više u utakmicama ovakve važnosti. Ne zavaravajmo se pričama kako je Cibona loša i u lošoj formi, rekao je uvodno Naglić, opečen i euforijom kojom je dočekan polufinalni sraz u Kupu Krešimira Ćosića. Kako je to završilo, svi znamo.

- Pritisak je manji nego u kupu, tada se euforija okrenula protiv nas. Ni kup ni posljednja utakmica u Zagrebu koju smo lagano dobili nisu model na koji bi se trebalo oslanjati. Iz svake utakmice nešto učimo, ali je i svaka sljedeća potpuno nova, živa utakmica, koja traži prilagođavanje u igri.

Prednost Zadra je nekoliko dana više odmora kojeg su imali u odnosu na Cibonu, koja je morala igrati treću utakmicu protiv Škrljeva.

- Imali smo 4-5 dana više za pripremu, što je dobro, jer smo do sada uvijek dobro reagirali nakon takvih stanki. Trebalo nam je nešto vremena da se Božić potpuno oporavi od ozljede, motivirani smo, prepoznajemo važnost utakmice, dobro igramo u kontinuitetu, do sada smo pokazali čvrstinu, nema razloga da to ne pretočimo u utakmicu.

Kvalitete Cibone su poznate - nekoliko reprezentativaca, nekoliko iskusnih igrača koji su igrali ovakve utakmice, a iznad svih Luka Žorić, koji je bio ključ prošle Cibonine pobjede protiv Zadra.

- Žorić je dominantan, puno im ovisi igra o njemu, možda i previše. Atipična je petica, brz, dobar u zatvaranju u obrani, u napadu zna stvoriti prednost i u igri licem i leđima, zato naši visoki igrači moraju dobro reagirati.

Drugi Luka, Božić, zato je važna karika u Zadrovoj igri.

- On je naš veliki dobitak u ovoj sezoni, imao je oscilacije kao mlad igrač, ali je sazrio tijekom godine, po utakmici ima četiri-pet asistencija, igra kompletnu košarku. Ozljeda je iza njega, on nam je vrlo važan igrač.

Za sutrašnju utakmicu najavljen je i zabavni program. U poluvremenu će biti organizirana nagradna igra, a najbolji pucač slobodnih bacanja dobit će dres Dražena Petrovića. Na utakmici će uz brojne navijače biti i posebni gosti - učenici Gimnazije Franje Petrića koji su prošlog mjeseca osvojili naslov državnih prvaka u košarci, kao i učenici OŠ Šime Budinić te OŠ Voštarnica.