U suradnji s udrugom Kissa, a u sklopu projekta Travanj - mjesec zdravog života na otoku Pagu i sa stručnim vodstvom kluba nordijskog hodanja - Zona srca, TZO Kolan organizira nordijsko hodanje u Kolanu! Kolan nudi velik broj zanimljivih staza i puteva idealnih za aktivni odmor i rekreaciju, pa će se ova disciplina, karakteristična prije svega za sjeverne krajeve, ovog puta prakticirati uz paški sir. Kako ne možete biti u Kolanu, a ne probati paški sir, na kraju je za sudionike, u kušaoni sirane Gligora, pripremljena degustacija sireva.

Nordijsko hodanje iznimno je popularno jer se može provoditi na svakoj podlozi - asfaltu ili zemlji, u ruralnom ili urbanom okruženju a od opreme potrebno je imati posebno dizajnirane štapove. Pozitivno djeluje na sve organske sustave, povećava kondiciju, jača srce, pluća i krvožilje, smanjuje opterećenje na lumbalni dio kralježnice, kukove i koljena a time omogućuje duže i ugodnije hodanje. Provođenje nordijskog hodanja u prirodi ublažava stres, popravlja raspoloženje i povećava samopouzdanje. U kombinaciji s upoznavanjem bogate okolice Kolana, sudjelovanje u ovom događanju omogućit će vam savladavanje zdravstveno učinkovite tehnike nordijskog hodanja koja će postati vaš alat za trajno unaprjeđenje zdravlja.

Voditeljica je Silvija Zoković, prof. kineziologije koja 14 godina razvija i promovira nordijsko hodanje. Više informacija: info@nordijskohodanje.hr i na Facebook stranici.  Prijave su dostupne na ovom linku.