Samo je zahvaljujući sreći i prisebnosti pojedinih igrača Zadar iščupao bodove u utakmici HT Premijer lige protiv Zaboka. Cijelu utakmicu gosti su držali priključak sa Zadrom, a u posljednjoj minuti stigli i do izjednačenja.

Nakon koša za 74:74 samo 16 sekundi prije kraja trener gostiju Ivan Perinčić preuzima inicijativu i radi prekršaj na Brzoji kako bi dobio priliku za posljednji napad. Aramis Naglić preuzima izazov pa igrači svake sekunde staju na liniju slobodnih bacanja na obje strane. Brzoja pogađa oba,m Kapusta također, Gray uzvraća, a Kapusta samo jedno, pa Zadar ima "mini break". Pogađa opet Gray oba za 83:80, nakon čega slijedi šestosekundni "triler" - Jordan pogađa prvo i namjerno promašuje drugo, Vučić hvata loptu a Vuković ga faulira. Vučić promašuje prvo, a kad je tako baca i drugo, hvata opet loptu pored zadarskih centar i promašuje šut za produžetak.

Upozoravao je trener Naglić igrače kako Zabok nije lagan protivnik. To se vidjelo praktički do samog početka susreta, jer su gosti većim dijelom prve četvrtine bili u vodstvu. Uz nekoliko pogođenih trica i dobar skok Zabok je čak i kontrolirao utakmicu te je nakon devet minuta igre imao prednost 16:20. Uz jedan alley-oop Ivanova, tricu vrlo dobrog Graya i koš Brzoje Zadar je ipak prvu četvrtinu završio u svoju korist.

Nije se puno toga promijenilo ni u drugom dijelu. Zadar je imao dobre sekvence igre, ali se itekako vidio izostanak dobre reakcije centara, koje su Zabočani debelo nadskakali i postigli dosta poena iz drugih napada. I uz takvu igru Zadar uspijeva steći značajniju prednost (36:27), no slijedi uraganski finiš Zabočana, koji ponajviše zahvaljujući iskusnom Petru Mariću i Antoniju Jordanu na odmor idu sa samo jednim poenom zaostatka (40:39).

U trećoj četvrtini Zadar je napokon odigrao čvršću obranu te sveo napade Zabočana na 14 poena. U početku je Božić poentirao iz nekoliko svojih klasičnih akcija, pridružili su mu se Ivanov i Krajina, a sve je opet lijepo tricom zaokružio Gray za vodstvo 62:53.

U posljednjoj dionici Zadar ne pokazuje klasu kojom bi lomio Zabočane. Odmarajući Knowlesa Naglić traži rješenje za organizaciju igre, ali ni Vladović ni Bašić ni Brzoja ne pronalaze dovoljno prostora u gostujućoj obrani. U šest minuta igre vidjeli smo tek jedno pogođeno slobodno bacanje Vukovića i dva ubačaja Krajine, no ni gosti nisu posebno raspoloženi, pa je rezultat i dalje na Zadrovoj strani (67:62). Rješenja na visoke igrače jedino su što prolazi u Zadrovoj igri, ali i to ima svojih granica, pa Marić tricom s istekom napada dvije minute prije kraja smanjuje na 71:69.

Ulazimo u dramatičnu posljednju minutu u kojoj prvo Ivanov pogađa za 75:71, Marić uzvraća tricom, a Ivanov opet diže laganim polaganjem za 77:74. Nakon minute odmora ponovno slijedi gostujuća trica i samo 16 sekundi prije kraja prvo izjednačenje nakon dugo vremena. Uslijedila je nevjerojatna završnica utakmice kakvu se rijetko može gledati i u NBA-u, koja je srećom pripala srećom Zadru, iako bi se s obzirom na prikazanu hrabrost i požrtvovnost slobodno moglo reći da su ju više zaslužili Zabočani.

Najbolju partiju u Zadru pružili su Krajina, koji je postigao 22 poena, mnoge od njih kada nikoga drugoga nije išlo, te Steven Gray, koji je osim 21 poena pokazao i veliku mirnoću u završnom raspucavanju slobodnih bacanja. U Zaboku daleko najbolji Petar Marić s 24 poena i opisanim ključnim potezima u završnici utakmice.