Stipe Miočić, po treći je put obranio naslov UFC prvaka teške kategorije, s kojim je postao jedini u povijesti koji je toliko puta branio naslov u kraljevskoj diviziji! Miočić, koji porijeklo vuče iz Rtine kod Ražanca, na UFC 220 spektaklu u Bostonu pobijedio je Francisa Ngannoua odlukom sudaca i tako postao najveći od najvećih. Bila je to sjajna taktička prezentacija tima Stipe Miočića koja je u detalj proučila taktičke mogućnosti Ngannoua, koje su se pokazale slabe, piše Net.hr.

Miočić je kroz svih pet rundi bio bolji borac, taktički je odradio sve što je bilo potrebno i uvjerljivo je obranio pojas prvaka, čemu najbolje svjedoći sudački skor, tri puta po 50-44 u korist vatrogasca iz Clevelanda.

Kako je borba odmicala, vrijeme je išlo na ruku Miočiću. Kod Ngannoua se pojaviljivao umor, nikad se prije Ngannou nije našao u takvoj situaciji. Njegovi moćni udarci postali su nemoćni, neupotrebljivi, iako znalo je fijuknuti tu i tamo koji desni swing. Za jaki aperkat u toj situaciji, snage nije bilo.

Primio je Stipe nekoliko teških udaraca, posebno u prvoj i trećoj rundi kad su svi u dvorani zanijemili od brzine swinga, ali Miočić ima strašnu bradu... Primio je desnicu od čovjeka za kojeg kažu da ima najjači udarac na svijetu, ali ostao je stajati i onda odmah kretao naprijed da odmah onemogući Ngannoua u napadu.

Miočić je u nekoliko navrata na podu, u klinču, u full situaciji imao Predatora koji ne posjeduje tu tehniku hrvanja, niti jiu-jitce, pa ne zna kako se braniti bez umaranja. Do kraja borbe Miočić je natjerao Ngannoua na konačnu kapitulaciju, kad više nije imao snage za udarac.