Amateri iz Agrodalma namučili su Zadar u prvom poluvremenu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića, odigranoj u Školskoj sportskoj dvorani "Peščenica". U utakmici koju ćemo pamtiti po povratku Jakova Vladovića, Zadrani su na kraju s uvjerljivih 103:70 porazili Zagrepčane i izborili završni.

Domaćini su izvrsno otvorili utakmicu i poveli 7:0, a potom i 11:2. Iako su osim Vladovića u petorci bili svi standardni članovi prve postave (Krajina, Ivanov, Knowles, Božić), Zadar se nije postavio autoritativno, pa je agresivni domaćini uspio na brzinu nakrcati gostujući koš. Agrodalm je na pola četvrtine imao čak 11 poena prednosti (15:4), nakon čega se Zadar napokon budi te do kraja četvrtine prelazi u vodstvo 19:21. Rekonvalescent Vladović u prvoj četvrtini ima šut 0-4, uz samo jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte.

Domaćini bolje otvaraju i drugu četvrtinu, ali nakon prve trice Vladovića i pogotka Bostica Zadar prelazi u vodstvo, ali ne uspijeva napraviti značajniju prednost. Vladoviću će trebati još utakmica da se vrati u svoju poznatu formu, i tek ulaskom Bašića dvije minute prije kraja poluvremena igra Zadra dobiva poznatu tečnost, a Zadar uspijeva dohvatiti 9 poena razlike (31:40).

U trećoj četvrtini Zadar je napokon ubacio u višu četvrtinu te stigao do 14 poena prednosti, a u posljednjoj su ubacili čak 38 poena i premašili stotku. Naglić je obojici Amerikanaca, Bosticu i Knowlesu, dao po petnaestak minuta igre, pa su naslov najboljeg strijelca sa 16 poena podijelili Božić i Ivanov.

Zanimljiv je bio i učinak Kraljevića, koji je u svega osam minuta na parketu postigao 13 poena uz stopostotan šut iz igre. Ako je time najavio izlazak iz krize i hvatanje forme, Zadar bi u sljedećim utakmicama mogao biti još opasniji protivnik.