Uoči Božića na Višnjiku se održala 17. tradicionalna atletska utrka Pero Mazija, na kojoj je nastupilo četrdesetak atletičara iz Zadra, Sv Filipa i Jakova, Nina, Sukošana i Zemunika u dužini od 5,5 km. Utrka se trčala u čast jednog od najvećih zaljubljenika u zadarski sport, legendarnog Peru Maziju, koji je cijeli svoj život proveo navijajući i bodreći sve zadarske sportaše.

Pobjednik tradicionalne utrke je ponajbolji trkač u Zadarskoj županiji Ivan Pikunić iz AŠK Rogovo, koji je dionicu pretrčao za 18 minuta i 14 sekundi. Drugi i treći, sa sekundom razlike, bili su Juraj Bilaver iz AK Alojzije Stepinac (21.27) i Perica Brkić iz Sukošana (21.28). Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Marija Kurta iz AK Alojzije Stepinac (23.40), ispred Lucije Štrmelj i Vanje Petrović, obje iz Triatlon kluba TNT.

Prigodne nagrade, medalje i pehare, dodijelio je sportski direktor organizatora utrke, Atletskog kluba Alojzije Stepinac Hrvoje Ivković. Utrku su organizirali u suradnji sa županijskim atletskim savezom i sportskim centrom Višnjik, dok je pokrovitelj utrke bila Zadarska županija.