Kapetan Splita Mateo Kedžo mogao je Splitu donijeti veliku pobjedu na Višnjiku - na sreću Zadra, njegova trica, izbačena 2 sekunde prije kraja nije ušla u koš, pa su domaćini uspjeli sačuvati minimalno vodstvo 78:76, kojim su ušli u obranu zadnjeg gostujućeg napada. Zadar je do pobjede došao uz 16 poena Mislava Brzoje te po 15 Ive Ivanova i Prestona Knowlesa, a kako će ovakve utakmice izgledati nakon što Amerikanac, prema svemu sudeći, ovih dana napusti Jazine, tek treba vidjeti.

Zadar je dobro krenuo i već nakon 4 i pol minute igre imao vodstvo 13:4. Prednost je rasla sve do 21:10 dvije minute prije kraja prve četvrtine i izgledalo je da će Zadar večeras imati lagan posao u dalmatinskom derbiju. Razbudio se tada Zadranin u splitskim redovima Pavle Marčinković, postigao sedam poena i odveo Split na podnošljivih -5 na kraju prve četvrtine (24:19).

U drugoj četvrtini Zadar je povisio prednost za dodatnih pet poena. Dvije trice plus dvica Knowlesa, sigurna igra Krajine i Brzoje donijele su stabilan rezultat i prednost od 49:39. Lagani obrat dogodio se u trećoj četvrtini, u kojoj je Zadar ostao na tek 11 postignutih poena. Na drugoj strani trice postižu Kalajžić, Kanaet, Najev, Širko i Splićani u 30. minuti imaju zaostatak od tek 670:56.

Tijekom cijele posljednje četvrtine prednost se kreće između 2 i 5 poena na strani Zadra, a Marčinković košem 2:49 prije kraja prvi put dovodi Splićane na -1 (71:70). Nakon Brzojinog koša uzvraća Kedžo s dvije dvice i Split je prvi put u utakmici u prednosti 1:28 prije kraja (73:74). Prednost se smjenjuje na obje strane, prvo Knowles polaže za 75:74, Širko vraća na 75:76, a Božić ponovno donosi Zadru 1 poen prednosti.

Trenutak odluke je sljedeći napad u kojem Brzoja krade loptu Kedži, slijedi faul i jedno pogođeno bacanje. Splitu ostaje 14 sekundi za napad, odlučuju se na sve ili ništa i ostaju - bez ičega.