Barakude, Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni svjetski prvak iz Budimpešte stiže po treći puta u Zadar. Igrači koje vodi izbornik Ivica Tucak na zadarskom Višnjiku će 14. studenog u susretu 1. kola Svjetske lige ugostititi Rusiju, piše Sport023.

Hrvatska će igrati u skupini B europskih kvalifikacija Svjetske lige. Uz nju i Rusiju tu je još i Njemačka. U skupini A natjecat će se Rumunjska, Crna Gora i Srbija, a skupinu C čine Španjolska, Mađarska i Nizozemska. Pobjednici skupina izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti održan u lipnju 2018. u Tokiju.

"Opet smo domaćini zlatnim dečkima koji dolaze na naš bazen po prvu pobjedu u Svjetskoj ligi. Organizacija je i dosad uvijek bila besprijekorna tako da će tako biti i ovog puta. Počašćeni smo što ćemo biti domaćini, pozivam naše sugrađane da dođu na Višnjik i da napravimo zajedno jednu veliku feštu. Protivnik s kojim ćemo igrati jako je opasan, Rusija se digla jako u posljednje vrijeme i svi koji dođu moći će uživati u vrhunskom vaterpolu pravih velemajstora ove igre", stoji u najavi utakmice.

Hrvatska je s Rusijom također već igrala na Višnjiku u ogledu Svjetske lige 2015. godine kada smo slavili 17:9 dok smo 2013. s uvjerljivih 20:1 bili bolji od Turske.

Bez sumnje, posebno je zadovoljstvo i čast što će Barakude prvu utakmicu nakon osvajanja svjetskog naslova odigrati upravo u Zadru. Dođite i još jednom pozdravite prvake, zaslužili su to.

Raspored utakmica Hrvatske u skupini:
14.11.2017. 1. kolo: Hrvatska - Rusija
16.01.2018. 3. kolo: Njemačka - Hrvatska
13.02.2018. 4. kolo: Rusija - Hrvatska
10.04.2018. 6. kolo: Hrvatska - Njemačka