Utakmica protiv Cibone je povijesna za naš klub, ali nam ne dolazi u dobro vrijeme. Kao i dosta drugih klubova, zakasnili smo s početkom priprema jer nismo imali definiran roster, pa u ovom trenutku nismo ni blizu fizičke ili tehničko-taktičke pripreme. Trebat će nam najmanje mjesec dana, računajući od 2. listopada, da dođemo u punu formu, a protiv Cibone je cilj pružiti što bolji otpor, najavio je sutrašnju utakmicu u Jazinama trener KK Jazine-Arbanasi Neven Plantak.

Cibona dolazi u mitsku dvoranu, ali ih tu neće čekati mitski suparnik. Zadar svoje utakmice igra u Dvorani Krešimira Ćosića, a na "mlađem bratu" ostaje zadatak da borbenošću što duže pariraju, za hrvatske uvjete, moćnoj Ciboni.

- Cibona je počela s pripremama 1. kolovoza, ima dva reprezentativca, kvaltietan trenerski tim te je uz Cedevitu u ovom trenutku najbolja hrvatska momčad. Mi se ne možemo mjeriti s ABA ligašima, nama je cilj ostati u Premijer ligi i vjerujem da ćemo uz puno strpljivosti i htijenja to i ostvariti, zaključio je Plantak.

Trener se osvrnuo i na nemogućnost dovođenja hrvatskih igrača, koji ne žele igrati za - hrvatske klubove.

- Ako nisi u ABA ligi, ništa od toga. Trenutačno je na tržištu desetak slobodnih igrača koji ne žele igrati doma, već će čekati bilo kakvu priliku vani.

Prošlogodišnji trener Jakov Borčić ove će godine biti sportski direktor, ali i Plantakov pomoćnik.

- Htio bih samo reći kako s tim nemam nikakvih problema. Kao igrač sam surađivao s Plantakom, dat ću sve od sebe da mu pomognem i na ovoj dužnosti.

Utakmica Jazine-Arbanasa igra se sutra s početkom u 20.15 sati u dvorani Jazine. Cijena ulaznice je 25 kuna.