Zadarski atletičar Stipe Žunić danas nastupa na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu. I dok je Sandra Perković još prije izborila nastup u finalu u Bruxellesu, Stipe će ga pokušati izboriti danas. 

Za sada naš kuglač, treći s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Londonu, ima pet bodova i za ulazak u finale trebat će biti najmanje peti ili šesti. Finale u bacanju kugle za sada su izborili samo Amerikanac Ryan Crouser i Novozelanđanin Tom Walsh. Svi ostali (Bukowiecki, Gill, Storl, Richards, Kovacs, Stanek, Whiting i Žunić) u igri su za preostalih šest mjesta. 

- Jako je teško bilo što prognozirati. Puno toga ovisit će o vremenu. Ovdje me dočekala kiša, a vjerojatno će padati i u nedjelju. Za finale će mi možda, po nekim računicama, trebati dva boda, a to znači da svakako moram biti među sedam. Naravno, potrudit ću se da budem među prva četiri kako bih bio sto posto siguran za finale u Bruxellesu. Olakšavajuća okolnost je što se Jamajčanin Richards, koji je ispred mene po bodovima, ozlijedio i završio sezonu - rekao je Žunić za Večernji list. 

Jeste li se uspjeli oporaviti nakon londonskih dana? 

- Jesam. Nakon veličanstvenog slavlja i dočeka u Zadru, odmah sam drugi dan nastavio trenirati. Rezultati na treningu bili su jako dobri, tako da mislim da bih u Birminghamu opet mogao srušiti hrvatski rekord - zaključio je Žunić. 

Zanimljivo je da od 11 kuglača na startnoj listi devetorica imaju bolji rezultat ove sezone od Žunića. Slabiji rezultat ima samo Britanac Lincoln, koji je tu samo zato što je domaći bacač.