Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već godinama pokazuje kako zna iskoristiti svjetske uspjehe hrvatskih sportaša. Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković preko Bandićeve stranke postala je i saborska zastupnica. Nekada to Bandić radi i s obećanjima poput onih koje je davao osvajačima olimpijskih medalja u Riju, a češće s pravim reakcijama.

Prvo je organizirao doček zlatnih vaterpolista, pa je najavljeno kako će sa Sarom Kolar biti u kontroli atletskog stadiona za Hanžekovićev memorijal, a sada časti Zadranina Stipu Žunića, osvajač brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Organizatori Hanžekovićevog memorijala, kojem je najveće potpora kao i Snježnoj kraljici Grad Zagreb u ponedjeljak će se na bacalištu pokraj fontana, u Zagrebu poznatih kao Bandićevih, družiti s novinarima.

Žunić će privatni boravak u Zagrebu iskoristiti kako bi obišao bacalište na kojem će se 28. kolovoza sučeliti dvojici prvoplasiranih iz Londona, Novozelanđaninu Tomu Walshu i Amerikancu Joeu Kovacsu. Naš će najbolji bacač kugle biti na raspolaganju novinarima na bacalištu pokraj fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu u ponedjeljak, 14. kolovoza, najavljeno je iz Zagreba.

Žunića je na aerodromu u Splitu dočekao i izljubio splitski župan Blaženko Boban. Zadarski župan Božidar Longin uputio mu je odmah javnu čestitku. A zadarski gradonačelnik Branko Dukić svoju je priliku propustio dok je njegov zamjenik Ante Babić najboljem hrvatskom atletičaru pred novinarima davao obećanja.