Košarkaši Zadra sutra će u dvoboju A-1 lige hrvatskog prvenstva od 19 sati na Višnjiku ugostiti momčad Zagreba. Bit će to prva od tri ovotjedne utakmice koje ih očekuju, jer u petak u 22. kolu ABA lige u Krešin dom stiže Mornar (20:00 sati), dok će u nedjelju u derbiju A-1 lige gostovati kod vodećeg Splita (17:00 sati).

- Mi večeras protiv Zagreba tražimo pobjedu, ne toliko zbog položaja na tablici, koliko zbog sebe samih, da uhvatimo pozitivan ritam. Zagreb je dobra momčad, trener Jusup ima veliko iskustvo. Tu je i niz zadarskih igrača koji će imati poseban motiv. Mi moramo gledati sami sebe. Određeni pomaci su pokazani u drugom poluvremenu protiv Igokee. Pronašli smo petorku koja može dobo obrambeno reagirati, a to je vrlo značajno, kazao je Aramis Naglić koji u najboljem igraču Zagreba Luki Božiću ne vidi najveću opasnost.

- Luka Božić je kvalitetan igrač, ali volio bih ga vidjeti kako reagira u Zadru ili nekoj drugoj ekipi ABA lige. Ne treba umanjivati niti uveličavati njegove vrijednosti. On je mlad igrač, u Zagrebu ima veliku slobodu u igri, otuda i takva njegova statistika. Mi se nećemo opterećivati niti s njim, niti s drugim igračima Zagreba. Mislimo samo na sebe i naš pravi stav. Osjećam pomake kod igrača. Radimo na zajedništvu stožera i momčadi jer tu pozitivnu energiju možemo naći jedino unutar momčadi. Ova je utakmica šansa da to prelomimo. Nakon nje čeka nas važna utakmica protiv Mornara, a potom i gostovanje kod Splita. Toj se utakmice posebno veselim zbog pune dvorane, rekao je Naglić.

Nakon nekoliko dana zadrške prokomentirao je i zadnji napad Igokee i dosuđeni prekršaj Vladoviću.

- Određeni kontakt je postojao, ali nevjerojatno je da je to suđeno. Lopta nije išla na igrača nego tri metra od njega u aut. Zalužili smo produžetak, osjećao sam da u njemu možemo i do pobjede. Što je tu je, to treba preboljeti. Kad te ne ide te ne ide, zaključio je Naglić.

Jedan od igrača koji je dolaskom Aramisa Naglića pronašao svoje mjesto u ekipi je Kristijan Krajina. Dio je petorke koja je obrambeno izvršavala sve svoje zadaće, a uz to imao je i značajan doprisnos u napadu.

- Trebamo započeti ovaj niz od tri utakmice u pet dana s pobjedom. Moramo se dići, dobro odigrati. Zagreb je dobar. Imaju Marčinokvića, Batura, Junakovića... Cijeli tim je ok i trebamo ih gledati kao ekipu, rekao je Krajina.

Utakmica Zadar-Zagreb igra se u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 19 sati. Prema zadnjim informacijama Zadar će najvjerojatnije nastupiti bez Ivana Ramljaka.